tirsdag den 30. oktober 2012

Det er altså virkelig trættende

At være træt hele tiden.

Har sådanne en periode, hvor jeg altså bare er så skide træt hele tiden, og ikke rigtig orker en skid, jeg har det lidt som hende damen i reklamen for et eller andet slankeprodukt, som står med en kæmpe kugle bundet fast til benet og bare ikke kan rokke sig ud af stedet.

Og det er jo ligesom ikke fordi, at jeg har den mest hårde hverdag for tiden. Men er bare træt og kan ikke rigtig komme igang med at lave noget, skal slæbe mig selv afsted på den daglige gåtur og når jeg kommer hjem fra den, så lander jeg i sofaen og får ikke lige lavet meget andet den dag.

Og det irritere mig altså bare helt vildt for vil så gerne lige have syet lidt forskelligt, strikket lidt på maskinen og ellers komme igang med de par julegaver jeg skal lave.

Ved ikke om det er efter den penicillinkur jeg lige har været på eller om det bare er ren dovenskab, af at gå hjemme eller hvad det er.
Men belastende er det ihvertfald når man egentlig gerne vil en hel masse, men bare ikke orker det.... Og idag fik jeg fandme også sidestik da jeg var ude og gå med hunden, altså helt ærligt sidestik, nu har jeg gået jeg ved ikke hvor længe med den hund hver evig eneste morgen og nu får jeg pludselig sidestik, og det var ikke engang på den lange tur....
Altså enten er jeg ved at blive meget doven og gammel eller også rabler den da fuldstændig for mig.
Jeg som der ellers elsker at hygge mig med alverdens kreative sager, og springer over mine projekter med kampånd der minder om en der skal i krig og dårligt kan vente med at komme igang med de ideer jeg finder på.
De ting jeg havde med hjem fra messe ligger stadig urørt... Hvad sker der lige for mig siger jeg bare...

Hmm det kan ikke blive ved med at gå, imorgen bestemmer jeg at jeg ikke er træt... Og sådanne har det altså bare at være... (måske jeg skulle gå i seng nu.....)

Vejret har ellers bare været skønt idag, og har næsten kunne mærke at solen varmede lidt, noget af en forskel fra igår som bare var rigtig våd og blæsende og meget kold.....

Håber du har det godt...

søndag den 28. oktober 2012

søndagshygge

Vejret har her på det sydlige sjælland vist sig fra sin fineste side. Solen har skinnet og ingen vind. Godt nok har luften vejret frostkold, men det var det smukkeste vejr.
Det benyttede sune og farmand til at komme ud og kigge til skrubbegarnet, og de kom da hjem med en udemærket fangst.

En kæmpe gedde havde også besøgt deres garn, og sune er meget stolt af fangsten. Så aftensmaden bestod idag af fiskefileter lavet af sune og farmand.





Jeg er jo en af dem der elsker at lave lister, og prøver lige for tiden for at min dag ikke skal gå op i bare hyggeting, så jeg også når lidt af de daglige gøremål, der skal gøres herhjemme. Så jeg har lavet to do lister. Og tænk jer, har nået næsten dem alle for idag, og for imorgen også :-)



 Elsker fornemmelse af at kunne krydse et punkt af for hver ting jeg har lavet, så ved jeg ligesom, at jeg har fået lavet noget :-)
Dog står der stadig disse 3 kurve tøj og griner af mig, men tænker at dem kan jeg lave imorgen istedet for at støvsuge tørre støv af og ordne badeværelser, for det nåede jeg nemlig idag :-) 


Får også strikket et par pinde på trøjen indimellem, men lad mig sige, det er ikke strik der kræver den store koncentration, jeg strikker bare rundt og rundt.... og er egentlig lidt i tvivl om hvordan resultatet bliver.
Håber det bliver godt for mangler altså sådanne en lækker hyggetrøje :-)


Har forsøgt mig med at lave madplan synes jeg handler for tit, og at vi har for meget spild. Er ellers ikke typen der bryder sig om at tingene er for planlagt. Så istedet for at sætte dag på, har jeg istedet valgt 7 forskellige aftensmad menuer, som jeg så kan handle ind til imorgen også kan jeg jo så vælge ud fra det.
Det er ihvertfald et forsøg værd.

Imorgen har jeg bestemt, at vi skal prøve at lave ossobuco, ungerne har længe spurgt om vi ikke skulle prøve dem, det er noget kød vi har fået af min svigerfar, som har køer han slagter engang om året.
Har googlet lidt og fundet lidt forskellige opskrifter, men hold da op en forskel der er på stegetiden, nogle steder står der 7 timer andre 1½ time og 3 timer, der er meget at vælge imellem...
Har du prøvet at lave osso buco og hvor længe lader du dem stå og simre?

Håber du har haft en skøn og dejlig weekend :-)

lørdag den 27. oktober 2012

Dagen derpå


Først må jeg lige vise den taske og den tørklæde som jeg nu meget har fortrudt jeg ikke købte har lånt billederne fra deres lækre hjemmeside, som jeg fandt link til i det blad vi fik udleveret derovre, og kan så bestille den på deres hjemmeside :-)
Jeg er forelsket men overvejer stadig om jeg nu også vil blive lykkeligere med netop dette smukke sæt..

Synes det er total fedt og tænker at det nok ender som at blive midt, overvejer om jeg skal få fat i en af dem som jeg ved er på messen idag, og få dem til at købe det med til mig eller om jeg bare skal købe det på hjemmesiden nu må vi se hvad det bliver til.
Men er den ikke bare smuk og lækker??????


Og nu skal i ellers se mine billeder jeg fik taget, jeg spurgte pænt alle steder om jeg måtte tage billede og det blev de meget glade for at man spurgte først, for så måtte man meget gerne især når jeg fortalte at det var til min blog.

Først et billede af lige da vi kommer ind og måbende står og kigger ned langs alle de lækre boder der er


et billede af garnheksens bod, der hang blandt andet en rigtig fed cardigan som trine solheim har designet, hun laver altså nogle temmelig fede designs det er den sorte der hænger længst over på væggen sort med en masse hæklet blomster på



Denne model faldt jeg også for, men man kunne ikke købe mønstret på messen med mindre man købte stoffet og jeg bryder mig ikke lige om det stof den var lavet i men modellen var fed, det er fra kreastoffer.dk


Så var der en der udstillede disse smukke ting af ståltråd, har selv lavet sådanne noget engang dog for mange år siden og ikke lige så avanceret, men synes bare, at det var så flot. Det min lækre veninde der her står og beundre sagerne.


og se bare nogle smukke engle


og kræmmerhuse


Og se bare hvor smart vi fik allesammen sådanne en lækker sag ved indgangen så vi kunne samle alle vores indkøb i, altså det var en god ide, og dem bar vi allesammen rundt på og synes de var rigtig gode og en rigtig god ide.


Så til mine indkøb


Købte dette samlesæt af håndlavet perler der var 10 stk også snor og det til at lave armbåndet af for bare 100 kr. Kan godt sige jer, at det var ikke nemt at vælge 10 perler, for der var så mange flotte perler at vælge imellem.
Armbåndet skulle gerne blive sådanne her, bare med mine perler, når jeg får det lavet skal du nok få et nærbillede af de smukke perler :-)

her er lige et billede af der hvor jeg købte det deres kort men har fået vendt det på hovedet sorry :-)


Så fik jeg købt lidt mønstre og andet godt ind til patchwork, tænker, at det gør det nemmere for mig at komme igang med det, hvis jeg har noget at følge :-)


 Har længe manglet et lang wire til min knitpro strikkepinde så fandt en på 150 cm, den må da være lang nok tænkte jeg. Har en masse korte men ingen lange så den havde længe stået på ønskesedlen også til bare 25 kr. det synes jeg var en ok pris :-)



en ny stof saks blev det også til den har et rigtig godt greb og har længe ønsket mig en ny, denne her bliver gemt så ingen børn eller mand kan finde den, for de har det med at tyvlåne mine sakse og bruge dem til alverdens mærkelige ting og det er altså møgirreterende. Har lige prøvet den og den er skam ganske god, og kostede kun 50 kr.


drengene sukkede sidste vinter efter en halsedisse, så fik købt noget lækkert arwetta, som ikke kradser, de er ikke så glade for hvis det kradser drengene og er ret følsomme på det punkt, og opskriften fik jeg med gratis :-) elsker når noget er gratis, men tænker at den måske ligger på filcolanas hjemmeside har dig ikke kigget endnu


Så tror jeg har fundet ud af hvor næste års sommerferie skal holdes, den lækre camp kunne jeg godt tænke mig at deltage i. Synes det lyder rigtig hyggeligt, skal lige have fundet et link til deres hjemmeside, måske det også er noget for dig :-)



Disse blade fik vi også gratis da vi kom ind, og de er indtil videre kun lige skimtet igennem men har ikke fået set så meget på dem endnu

Så der var ikke de vilde indkøb jeg gjorde men synes jeg fik meget inspiration og glæder mig til at få prøvet det patchwork af jeg tog med hjem det kunne da være sjovt at få det lært ordentligt.

Så synes jeg nu også lige, at du skulle have lidt stemningsbilleder fra Berthas og min skønne gåtur imorges, godt nok havde det været frost i nat, og temmelig koldt, men solen skinnede så smukt og det var en skøn og dejlig tur.



Bertha måtte være i snor idag, for hun var da helt oppe at køre efter 2 dage, uden gåtur. Men er skoven dog ikke bare smuk nu....


Nå men jeg må hellere igang med at gøre klar vi får snart gæster og egentlig ville jeg nu hellere lege i mit kreaværelse med mine nye indkøb men skal lige have gjort lidt mad klar og bagt en muffin eller 2, og alt imens jeg gør det vil jeg stadig drømme om den grønne taske og tørklædet :-)
nam nam det er sørme lækkert.....

Mon ikke det bare skulle blive mit :-) Hvad siger du ville vi ikke være et  lækkert par :-)





fredag den 26. oktober 2012

En dejlig dag

Landede hjemme igen ved halv ni tiden efter en skøn og dejlig dag på kreativ messe i Fredericia.

Sidder nu med benene på bordet og summer over dagens indtryk og oplevelser.

Fik indkøbt lidt forskellige sager, men i må vente med billeder til imorgen orker ikke at tage billeder nu, tog jo afsted ved 8 tiden imorges så har jo været nogle timer på farten.

Det var vildt overvældende at træde ind i den kæmpehal og først tænkte jeg at puha det når vi da aldrig igennem på en dag, men vi nåede igennem det hele, fik rørt og set på mange ting, og snakket med mange skønne mennesker.

Jeg synes nu ikke, at jeg blev blæst væk af noget sådanne helt specielt selvfølgelig var der rigtig mange lækre sager, men synes sådanne set ikke, at der var noget helt overvældende nyt at se. Ikke noget som ikke var set før, og absolut ingen kritik.
Der var rigtig meget patchwork og dejligt at gå rundt og blive inspireret og se på alle de smukke ting de havde lavet.
Måske fordi, at den verden stadig er temmelig ny for mig, var det nok der jeg fik flest indtryk på opleveren. Synes ikke, at jeg fik det helt vilde fra striksiden. Ikke at der ikke var mange smukke og spændende ting, men ikke noget sådanne banebrydende hvis du forstår hvad jeg mener.

Nu hvor jeg både har oplevet messen i middelfart og den i fredericia, så vil jeg nu sige, at den i middelfart kunne jeg altså bedre lide. Der var en helt anden hyggelig steming på den messe. Synes lidt at der til tider var en lidt hektisk stemning på messen idag, ligesom folk havde travlt og helst bare skulle først frem. Men kan godt være, at det bare var mig der havde den oplevelse.
En anden ting var helt klart maden, den var dyr rigtig dyr nogle betalte 62 kr. for en sølle sandwich og ellers var det papmad til overpriser.
Hvis du endnu ikke har været afsted og planlægger at skal afsted så medbring for guds skyld din egen madpakke, for det andet er dog røveri, og bare pap.

Min veninde og jeg endte med at købe hver en foccasia bolle til 25 kr. og på vejen hjem stoppede vi ind og fik noget god junkfood til rimelig priser :-)

OG advarsel helt nede ved cafeen ligger en stand som sælger tasker skønne tasker. Jeg faldt pladask for en skøn grøn taske den kostede kun 200 kr. og var rigtig dejlig blød og lækker og damen vidste et tørklæde der bare passede til. Men købte den ikke. Kunne ikke bestemme mig ved godt at 200 kr. ikke at det er mange penge men kender du det, men at jeg tænkte at det var jo ikke en jeg ikke kunne leve uden vel, og tror hvis den havde været i pink så havde jeg nok købt den.
Men smuk og dejlig var den, og dem på standen kom til at kende mig ret godt for måtte forbi adskillige gange for lige at kæle den lidt og i skrivende stund sidder jeg faktisk og fortryder lidt at jeg ikke købte den, for den bare så lækker, men når pengene desværre ikke rigtig vokser på træerne for tiden og det jo snart er jul ja så blev jeg sørme lidt nærig da jeg stod der. Hvis jeg havde haft job så var den nok kommet med hjem, men det må blive en anden gang. 

Men smuk det var den så pas på derude når du vandre forbi den stand den er meget fristende.... Men lad mig sige, det er de alle skam.

Men trods at jeg havde lidt negativ omtale, så er det altså ikke fordi, at messen var dårlig og hvis jeg boede i nærheden tror jeg nu også at jeg havde kigget forbi enten imorgen eller søndag (og måske taget den smukke grønne bløde taske med hjem) for det er sørme da skønt at være omgivet af alle de skønne lækre sager....

Til dig der skal afsted så glæd dig, men husk madpakken.

Til dig der ikke har været afsted kommer der en smule billeder imorgen fik ikke taget så mange glemte tit at tage billeder og mange steder måtte man ikke fotografere.
Og du får også lov at se de ting jeg kom til at shoppe... Ærgre mig stadig lidt over tasken og også over, at jeg ikke fik taget et billede af den så du ligesom kunne se, hvor skøn og lækker den var :-)

Håber du har haft en skøn og dejlig dag.... Fik slet ikke opdaget andre bloggere på messen, var ellers i mit pink sæt..... men optaget af at gramse og se alle de skønne sager, som alle de lækre stande havde at byde på :-)
Men helt sikkert ikke sidste gang, at jeg er på den messe...

torsdag den 25. oktober 2012

Nye rutiner

Ja er jo altså nok blevet lidt af et vanemenneske, der egentlig trives meget godt med, at tingene kører lidt som de plejer, eller sådanne har jeg det ihvertfald lige for tiden. 

Så skal altså lige igang med at vænne mig til at få andre morgenrutiner ind, nu hvor manden er begyndt på jobbet (som iøvrigt går ganske glimrende, han virker rigtig glad for det)

Men jeg er nu ikke den eneste der lige har brug for lidt tilvænning, Bertha kan heller ikke helt vænne sig til, at hendes morgentur er blevet rykket.
Før kørte manden altid ungerne afsted i skole, og samtidig vandrede Bertha og jeg afsted på vores daglige gåtur.
Men nu må hun vente til drengene er blevet kørt i skole, der hvor de går i skole er der ikke mulighed fra  hvor vi bor, at de selv kan komme afsted, jo men så skal de først op på cyklen til Præstø og derefter med bus, som koster temmelig meget, til skolen. Så derfor kører vi dem hverdag.

Så de sidste dage har den lille hund været helt forvirret og det endte da også med, at jeg har måtte tage hende med i bilen og aflevere ungerne skøre hund, men hun ser nu ud til at nyde det :-)


Så er der kommet lidt nyt strik på pindende starte igår, og måtte starte et par gange og så ellers forsøge mig lidt frem og tilbage, ved ikke om det er mig der er blevet en idiot til at læse opskrifter eller om det er fordi jeg bare for fingrene i de mærkelige det ved jeg sørme ikke. 
Men synes nu at den måde de havde forklaret de raglan udtagninger på var temmelig bøvlet så endte med at kigge på billedet også gøre som jeg nok tænkte, at det skulle være...


Det skulle gerne ende ud i denne lækre sag, tænker at den kan blive et hit her til vinter, med et par leggins til måske... Har valgt at strikke den i lerke garnet igen og den mærkes til at blive vildt lækker.


Jeg må jo nok indrømme, at nu her hvor jeg går hjemme er det sjældent, at jeg kommer i andet tøj end mit efterhånden temmelig slidte joggingtøj og helt ærligt så ser jeg sgu ikke særlig charmerende ud, så tænker at jeg måske ville kunne se lidt smartere ud hvis jeg fik lavet mig et par hygge sweatere også syet lidt leggings.... 
For har det lidt sådanne når jeg tuller rundt herhjemme så er det altså sjældent at jeg gider at gøre det helt vilde ud af min påklædning, og det er efterhånden begyndt at blive lidt småpinligt hvis der kommer nogen uventet forbi, for det er sgu ikke altid jeg lige får set alt for pæn ud....

Idag har været sådanne en dag, hvor jeg håbede at ingen ville kigge forbi, for håret har strittet ud til alle sider ( vil altså godt lige sige, at det er en temmelig stor ulempe ved at have fået lavet lækre krøller det er når jeg står op om morgenen så ligner jeg sgu lidt en trold okay så meget da )
Men har fået en urinvejsinfektion og har været lidt slatten idag, så har bare tullet rundt og ikke rigtig fået taget mig sammen til det helt store. Havde ellers planer om, at jeg lige skulle have syet lidt på min overlocker, strikket lidt på maskinen og lige have flyttet lidt rundt på et par nullermænd.
Men sådanne gik det ikke, istedet har jeg hygget mig med greys hvide verden på pcen og strikket en enkelt pind eller to.
Bertha har været meget skuffet idag for vejret har været meget ruskende idag og jeg var altså temmelig slatten så der blev ingen gåtur idag.... 

Nå nu kommer der snart bonderøven og det er jo en hyggestund vi har sammen allesammen, så nu skal vi hygge og jeg glæder mig så meget til jeg skal på messe imorgen og rundt og røre og se på alle de lækre sager :-)

Håber du har haft en dejlig dag :-)

onsdag den 24. oktober 2012

Hvornår skal du...

På messe i Fredericia??

Jeg skal derover på fredag, sammen med en skøn kreaveninde og jeg glæder mig som et lille barn, har aldrig været på den messe før, så det bliver rigtigt sjovt at komme over og gramse på alle de lækre sager, jeg er helt sikker på at der er at finde der.

Og ja jeg har faktisk været lidt kreativ og lavet en enkelt lille opskrift som der er at se derovre :-)

Det er denne her bluse jeg har lavet en opskrift til. Jeg kalder den truntetrøjen da det er sådanne en rigtig hyggelig sag, og jeg især har haft os der har lidt for meget her og der i tankerne da jeg lavede opskriften :-)

Trøjen på billedet har jeg ikke selv strikket, min nåede ikke så langt da jeg havde regnet forkert og nåede så ikke selv at få strikket den færdig, men min så sådanne ud inden jeg trævlede det hele op igen.


Hvis du har lyst til at gramse på den og se den, så kan den findes på garngaragens stand, hvor jeg selv også vil være at finde i løbet af dagen helt præcist hvornår ved jeg ikke.

Havde ellers håbet lidt på at jeg også kunne vise en hæklet kjole frem, men jeg er ikke tilfreds, havde først et billede inde i mit lille hoved, og nu har jeg fået et helt andet så den må altså vente lidt :-)
 men du kan da lige få lov til at se det som jeg ikke er helt tilfreds med 


Men måske vi ses på fredag :-) Hvis du ser mig og har lyst til at hilse på mig, så hiv endelig fat i mig, for jeg er altså temmelig distræt når jeg går sådanne steder og ser ikke altid alt omkring mig :-)

Og tak for alle jeres kommentarer igår det betyder meget, at i gider at komme med jeres meninger, overvejer stadig :-)

tirsdag den 23. oktober 2012

lige så mit hjerte næsten brister

Ja er så gal, trist og ked af det, at jeg kunne tude.

Ved 11 tiden ringede en af mine drenge, helt vildt ked af det, han var faldet og havde slået sig, og så var der nogle af de sædvanlige drenge, der havde gjort nar af ham og drillet ham, trådt på ham og sparket ham mens han havde ligget ned.
Han sad helt mutters alene og var så trist. Mor vil du ikke godt komme og hente mig...

Og klart mit beskyttergen for mine unger gik jo helt i top ringede straks til skoleinspektøren, da det ville tage mig et lille kvarter at nå frem, så nogen kunne tage sig af ham indtil jeg kom.

Jeg var så vred, at jeg intet kunne sige, for så havde jeg vrælet lige op i skoleinspektørens ansigt, jeg vræler når jeg bliver sur og gal.
Jeg er så træt af, at det skal være sådanne, for det er absolut ikke første gang, at noget i den retning sker, og de går jo på privatskole, så synes bare, at nu må nok være nok. Så jeg greb ungen og hans ting, også tog vi hjem.

Og da vi kommer ud i bilen kigger han på mig og siger, mor jeg har tænkt over det meget må jeg ikke nok skifte skole... Uhhh altså et barn på 10 år, skal da ikke have sådanne tanker, og det er absolut ikke første gang, at en af drengene spørger om de ikke må skifte skole af en eller anden årsag med kammerater.
Er meget i tvivl, for synes ikke, at de fungere særlig godt socialt på den skole, de er 16 i klassen og går i samme klasse, måske de har brug for hver deres klasse, måske de kunne få flere kammerater hvis de skifter skole, men måske er det også bare noget lort...

Det er ihvertfald en meget svær beslutning kan jeg godt hilse og sige, de går jo på en lille skole og ville så skulle skifte til den lokale folkeskole, som er rimelig stor. Der er mange for og imod, og når jeg laver en liste, så er der faktisk flest fordele ved at de flytter, men alligevel kan de klare det eller bliver det for hårdt..
Puha det er altså virkelig noget af et dilemma, og følelsmæssigt er jeg bare helt ude af den idag, efter alt det skete, kender du det, når man bare allermest har lyst til at sætte sig ned og tude.... Men det hjælper jo ingensteder og ungerne bliver da også bare helt ud af den hvis jeg sætter mig til den slags pjat.

Nå men nu fik jeg da lige lidt luft, og det havde jeg så sandelig brug for.

Tænker har du et godt råd til at tage sådanne en stor beslutning????


Tidligt oppe

Idag ringede vækkeuret kl. 5.20 gaaaaaaaaaab, jeg er absolut ikke et morgenmenneske og hader at skulle tidligt op.

Men idag måtte jeg hive mig selv ud af kanen. Manden min skal starte på 14 dages prøve i et entreprenørfirma, så tænkte, at jeg ville være sød og stå op sammen med ham, få smurt en lækker madpakke og sende ham ordentligt afsted.
Men fortrød det nu temmelig voldsomt, da jeg vækkeurets kimen rev mig ud af min dejlige varme seng.

Men men så får jeg vel bare det mere ud af dagen (selvom jeg da godt nok overvejede lige at hoppe tilbage i kanen da han kørte bare i en lille time mere )

Men er spændt på hvordan det går, jeg håber, at det er jobbet for ham, og at der bliver et job til ham, for han har gået hjemme længe så han falder snart for den nye dagpengeregel. Og ville jo også være fedt hvis han kunne få arbejde, så er der i det mindste en af os, der arbejder.

Så krydser fingre for, at det går.

Måske man skulle overveje at gå i bad, så kan det da være, at jeg kan vågne lidt for gab jeg er søvnig lige nu.

Nå men håber at du får en god dag, og at du er så heldig at du ikke skal lige så tidligt op :-)

mandag den 22. oktober 2012

nyt legetøj :-)

Så har jeg sørme været så heldig at få nyt legetøj igen :-)



Min veninde har købt sig en større og anden overlocker og kom da så lige forbi med denne her, som jeg kunne overtage hvis hun kunne få noget garn.....
Om jeg da lige straks takkede ja til det tilbud, har længe ønsket mig sådanne en lækker sag, og jeg glæder mig vildt til at komme igang med at bruge den....




fredag den 19. oktober 2012

Sahara

Er det dog ikke :-) Men den dejlige varme luft der kommer op derfra, er da ganske enkelt bare fantastisk.
Solen skinner og der er varme i dens stråler og ens hjerne bliver da næsten helt forårsbims


Sidder på terrassen med bare arme og bare tæer og tænker det kan da ikke passe for et bare et par dage siden, frøs jeg som jeg ved ikke hvad, og idag føles det næsten som sommer.
Men jeg nyder det og suger solens stråler til mig.


Og med en god samvittighed for idag er det jo fredag, fredag er vejedag, og i denne uge er der sørme da røget hele 800 g... Så nu er der 2,6 kg mindre af flodhesten :-) den følelse det gir mig er helt ubeskrivelig, men jeg er bimmelim skide glad i låget for at jeg kan og at jeg gør det. For puha alle de ekstra kg suger altså godt på energikontoen... Så nu er det bare med at holde den gode stil :-)


Også fik jeg endelig taget mig sammen til at få monteret min spencer nr. 3 var ellers meningen at der skulle ærmer på, men min dovenskab vandt, og egentlig så er jeg bare rigtig glad for de andre to jeg har lavet så hvorfor ikke bare blive ved den glæde :-)

 Og sammen med min nye cardigan ja så kan jeg da kun blive stanglækker....
Prikken over iet ville jo så været et par pink støvler, men på den anden side, så ville det nok blive lige voldsomt nok.

Mine skønne rødder er kommet hjem igen, dejligt at få dem hjem igen, de har været savnet, men jeg må nok indrømme, at jeg har nydt mine dage helt for mig selv, og nydt at om aftenen når manden kom hjem fra sin far at vi bare kunne hygge og nyde bare at været to.

Simon og jeg har netop bagt blåbærmuffins til farmand og sune kommer hjem de er taget på fisketur, til noget mandehørm. Simon ville hellere være hjemme og hygge og slappe af idag, han er godt fyldt af alle de dejlige oplevelser som mormor og morfar har disket op med i løbet af ugen. De er bare så heldige at have så skønne bedsteforældre som gider dem så meget og orker dem.

Imorgen skal jeg på kursus i maskinstrikning, det er godt nok længe siden, at jeg har været på sådanne et kursus. Glæder mig til at se såvel gamle som nye ansigter. Og ikke mindst så glæder jeg mig til at dele min glæde ved denne slags strik sammen med andre.
Det foregår i tingsted, så jeg har heldigvis ikke så langt.

Men nu må jeg vist hellere få støvet maskinen af og pakket den klar til imorgen... Og tænker jeg skal jo også lige finde garn jeg skal have med... hmm det kan godt gå hen og tage sin tid, til at beslutte hvad der skal med og hvad jeg skal lade blive hjemme :-)

Håber du får en helt fantastisk weekend



onsdag den 17. oktober 2012

Finito....


Så blev min dalegarn cardigan færdig :-)


Den er dog ikke vasket og dampet endnu, men det må blive imorgen.

Er rigtig tilfreds med resultatet og glæder mig til at tage den i brug.

Fakta;

Skøn cardigan opskriften er fra dette hæfte den skulle have været strikket i dalegarns alpacca dobbelt garn, men valgte at strikke den i lerken også fra dalegarn som i enkelttråd, fik samme strikkefasthed som dobbelt alpakka.

Lerke garnet giver et utrolig lækkert resultat, den er ikke for tung og er dejlig blød og lækker.
Garnet er nu ikke det bedste at strikke i, da det har en tendens til at dele sig, og hvis der skal trævles op, så bliver det hurtigt slidt at strikke med.
Men det færdige resultat er vildt lækkert.

Jeg har brugt 750 g til denne cardigang. Garnet var fra lageret, så skønt at der er blevet reduceret lidt i det :-)

Opskriften var ikke en der var lige at gå til, der var temmelig mange steder, hvor man lige skulle overveje det nogle gange, og synes især lommerne var lidt svære, at greje, for at de bliver pæne.

Hit/shit..

Den bliver helt sikkert et hit, som kan friske lidt op på vintergarderoben, og lune mig på de kolde dage.

Overvejer lige nu, om jeg skulle strikke den i alpaccaen bare i enkelt garn, der er også opskrift til den i bladet, men tænker, at jeg måske ville gøre snoningen en smule bredere på den opskrift også undlade den plissekant der er yderst...

I skal nok få et billede når den er vasket og klar sammen med en kjole jeg har lavet der matcher til :-)

Håber du har haft en skøn dag, her har solen skinnet, vinden har været skide kold, og jeg har haft besøgt af en skøn strikkeveninde så der er rigtig blevet hygget og sladret det meste af dagen.

søndag den 14. oktober 2012

Advarsel foto af en flodhest :-)

Men nye lækre krøller :-)

Lovede jo et billede så her er det med flæsk og det hele :-)

dog er der ialt 1,8  kg mindre end for 14 dage siden, hvilket jeg er rigtig glad for.... tænker, at jeg lige skal give mig selv et spark i røven i morgen for har været lidt uartig her
 i weekenden og det går jo ikke ;-)

Har idag forsøgt mig med at lave hjemmelavet rødkål, og det blev rigtig godt til flæskestegen.


Normalt når drengene ikke er hjemme så er vi temmelig sjusket med maden og går en enkelt gang eller 2 ud og spiser, men men men denne gang er det sparetider både på lækre sager (for vægtens skyld) og på finanserne, pengene gror jo desværre ikke på træerne.
Men så hygger vi med lidt god og sund mad hjemme istedet.

Har idag tænkt på hvad søren jeg fik tiden til at gå med før jeg strikkede og fik børn...
For sikken en masse dejlig tid jeg har haft til at strikke idag...

Og har snart dalegarncardiganen klar. Ærmene er overstået er nu ved en utrolig lang plissekant som skal være rundt langs snoningen 924 masker skulle der slås op puhaaaae det tog sin tid.
Også mangler jeg lige lommerne..

Håber det bliver ordnet imorgen.

Håber du har haft en skøn og dejlig weekenden, min har været temmelig stille og vil faktisk indrømme, at jeg savner rødderne lidt, her er godt nok stille, men det er nu også meget rart.
Men sikke en regn det har været idag, lignede en druknet mus da jeg kom jeg hjem fra den daglige gåtur...



lørdag den 13. oktober 2012

Home alone 1 :-)

Min dag er bare startet i fuldt firspring... Ved sørme da ikke lige hvad, der skete for mig, er ellers ikke lige den mest aktive type om morgenen, har brug for lidt ro og fred til lige at tulle lidt omkring og vågne langsomt, men idag, fik jeg da noget fra hånden fra starten af.

Inden jeg igår aftes gik i seng, ved midnatstid, smed jeg lige en bolle dej sammen, med 15 g gær, ½ l vand 600 g mel og lidt salt, æltede den i min røremaskine og stillede den så koldt for natten og lod den stå og hæve der til jeg stod op.

Så var det nemlig rigtig nemt at overraske drengene med friskbagte boller til morgenmad... For da jeg stod op tændte jeg ovnen og mens den varmede op formede jeg bollerne, og lod dem stå lidt og hæve mens jeg fik tændt op i fyret, sat en maskine over med tøj, og så er det bare i ovnen på 200 g i ca 20 min. Jeg erstattede noget af hvedemelen med noget sigtemel, så de blev sådanne lidt ciabatta agtige..

Og drengene sagde, ej hvor er du bare sej mor, at du lige bager boller fra morgenstunden, så kan man jo kun blive glad....
Og som sune sagde, også endda rigtige boller :-) ja de boller jeg plejer at bage plejer nemlig at være grovboller med masser af fibre, kerne eller gulerødder, og det er jo ikke helt det samme synes drengene.

Men synes at deres første dag i ferien skulle fejres, for det bliver ikke så meget jeg får dem at se i deres ferie. Deres mormor og morfar ville nemlig gerne have dem på ferie i nogle dage, og det skal de da have lov til.
Drengene er nu hentet og jeg har brugt eftermiddagen på at få ryddet op i  mit kreaværelse det var sørme da også tiltrængt der var bare rod allevegne... Egentlig kunne jeg godt tænke mig en del mere orden derinde end der er nu, men det kræver at jeg får brugt en masse garn og stof, og det må jo lige ske lidt af gangen.

Men faldt over en kjole jeg for længe siden var startet med at sy, manglede faktisk kun at sy kanterne på og så lægge den på..
Fik en trang til at gøre et eller andet vildt ved den, for den er jo lidt almindelig kedelig, men tænkte nogle dage er det jo også rart at være kedelig... Måske...



Eller måske skulle jeg pimpe den lidt, måske med nogle hæklede kanter.... eller en hæklet lomme i en eller anden pangfarve.. eller måske skulle jeg bare lade den være... 
hmm jeg ved det ikke endnu, hvad synes du.... Den er syet i sort jersey og var sørme også i tvivl om den er blevet lidt for lang... meeen tror at den bliver den længde den er nu (mest også fordi jeg ikke gider sy kanten om )

Vejret er godt nok smukt idag, dog temmelig blæsende, men bertha og jeg har været ude og fået gået vores sædvanlige tur... Faktisk lidt længe siden vi har taget den lange, vi må se hvad vejret siger imorgen, for hvis det regner så er den lige lang nok... Hader at gå og være våd og kold...

Frisør Update må der vel også hellere til.
Er faktisk ret godt tilfreds, selvom saksen igen blev svinget lidt temmelig rigeligt, og der af længden er røget godt 5 cm.... Altså utroligt at der skal kappes så meget af, men hvad det ser nu meget godt ud, og håret gror jo ud igen...

Om du må se billede, ja da men må vente til manden kommer hjem for har synes ikke lige, at de jeg forsøger selv at tage bliver gode...

Strikkeupdate er der også lidt af er igang med ærme nr. 2 til min dalegarncardigan, og kan nu snart se en ende på de ærmestrikkerier, som jo ikke lige er mit farvoritstrik, men ihh hvor jeg glæder mig til den bliver færdig..

Så nu vil jeg nyde freden lidt og gribe mine strikkepinde og lade dem skynde sig at strikke ærmet færdigt for så er jeg nemlige snart færdig..

Ha en skøn og dejlig solrig lørdag :-)


torsdag den 11. oktober 2012

Frisørskræk....

Mon der er noget der hedder det????

Hvis der er så er det nok noget jeg lider af :-)

Skal til frisøren idag, for første gang i over 1 år....... Og har lidt ambivelante følelser omkring det. Jeg glæder mig men er også lidt nervøs.

Har mange gange været temmelig uheldig, med frisører der havde deres helt egen mening om hvordan mit hår skulle se ud, og lige glemte at snakke med mig om det.
Så er tit gået fra frisøren med noget helt andet end jeg havde bedt om....

Men idag glæder jeg mig da, jeg skal have lavet krøller...  Og mit hår er endelig blevet ok langt så håber sørme ikke, at saksen bliver for vild når den ser mit hår (sakse har det med at gerne ville klippe mit hår af nemlig)

Spændende hvordan det bliver :-)

Ha en god dag :-)

tirsdag den 9. oktober 2012

Monogam

Det er vist længe siden, at jeg har været så trofast mod et stykke strikketøj, som jeg er lige for tiden.

Men glæder mig bare så meget til, at den kan komme i brug :-)

Er indtil videre nået så langt...


Er nu igang med at strikke ærmerne og selv om jeg normalt hader at strikke ærmer, så går det bare lystigt derud af, men nu er det jo så også kun det første.
Strikker det på strømpepinde, for det skal strikkes rundt og har sørme ingen rundpind der er så lille, og den der magiske ring, fungere altså ikke lige helt for mig, og det er nu også meget hyggeligt at strikke på strømpepinde.


weekenden har stået i familiens tegn, lørdag var alle ungerne samlet, det er ikke så tit det sker, så det var rigtig rart, og den skønne lille bøllefrø herunder kom også med, hun er bare så glad og her går hun og synger en lille sang :-)


Gåturen idag, var simpelthen så blæsende så blev den korte tur, følte det som alt blev helt presset ud af mig, og lige der var jeg temmelig glad for de ekstra kilo, er sikker på at det var dem der forhindrede, at jeg blæste helt væk.

Håber, at du har haft en dejlig vejr, og har haft muligheden for at holde dig indendøre, så du slap for den vilde blæst.

fredag den 5. oktober 2012

Jeg hygger mig

Egentlig havde jeg faktisk en dag i onsdags, hvor jeg egentlig sad og følte at det hele lidt var noget lort. Orkede ikke rigtig at snakke med nogen eller for den sags skyld at være sammen med nogen.

Men da dagen sluttede og jeg kiggede tilbage på den, så havde det faktisk været en rigtig hyggelig dag, jeg havde bare haft for travlt med inden i mit hoved at fortælle mig selv, at det var en lortedag, for da dagen nåede sin afslutning, havde jeg faktisk lavet ting hele dagen som jeg havde hygget mig med.
Jeg havde ikke gjort nogle nyttige ting, jeg havde bare strikket, strikket og strikket. Siddet i min sofa, men fjerneren kørende og hygget mig med at strikke på min cardigan fra dalegarn.
Og det var skide skønt for engangs skyld bare, at strikke noget som en anden havde fundet på, hvor jeg bare skulle læse opskriften og strikke derud af.
Nu vil jeg så sige, at jeg ikke er vildt imponeret over deres måde at skrive opskrifter på, hvis man ikke er vant til at strikke og klar til at tænke selv, ja så kan den jeg er igang med altså godt være lidt pudsig at strikke efter.
Men jeg hygger mig, og mærker glæden ved at strikke noget helt til mig selv, og i en vanvittig vild farve, som jeg aldrig har strikket til mig selv før.


 Og selvom at der skal strikkes en kant med snoning rundt på knapt 3 m, som ellers godt kan være lidt uoverskueligt, ja så er den altså bare skide hyggelig at strikke.

Det er fra dette hæfte opskrift nr. 23308, jeg har så valgt at strikke den i lerken, da den ellers skulle strikkes i dobbelt garn af deres alpakkagarn, men synes at den ville blive temmelig tung, og havde heller ikke helt nok af alpakkaen. 
Men bliver altså nok nødt til også at strikke den opskrift der hedder nr. 23306 det er næsten den sammen bare i enkelt garn, og har netop lige nok i en lækker lysgrå at strikke den i. For det er altså bare  en lækker garn, synes dog, at prisen er temmelig dyr, for lige netop den garn, jeg ville personligt aldrig vælge at skulle strikke en så dyr cardigan, hvis det ikke var for, at jeg havde garnet på lager, fra da jeg var forhandler af deres garn.

Dagen idag, startede med noget af et dejlig skub op på humørstigen, tog en pludselig beslutning i tirsdag, om at starte op på de danske vægtkonsulenters program, har for nogle år tilbage haft stor succes, med deres program.
Desværre har jeg ikke råd til at gå der, så har fundet mit gamle materiale frem, og følger det så herhjemmefra.
Og ved du, hvad bare fra i tirsdags har jeg tabt mig 1,5 kg. Er bare så glad, tror jeg er parat nu også inde i mit lille skøre hovede. Så idag er der intet der kan slå mig ud, for jeg er bare så glad og skide stolt af, at jeg kunne tage mig sammen.
Så besluttede at fejre det, med at gå den lange tur idag, og Bertha og jeg kom da til at veje lidt ekstra på vejen hjem for der var lommerne i min regnjakke fyldt med kastanjer til min mor :-)


Tænk at alle de kunne være i min lomme.

Vejret idag er her lidt gråt og ruskende, men i mit hjerte føltes det som solen skinnede, og det var skønt at gå tur i :-)  Jeg opdagede en masse nye steder idag, hvor der bare ville være godt at samle ind til diverse juledekorationer mm. Og tænk går jo den tur flere gange men har aldrig set dem før :-)

Men sådanne er det jo, der er nye ting jeg opdager hvergang jeg går turen, selvom jeg nok må indrømme, at de sidste par gange har jeg ikke kigget så meget som idag, der har jeg bare gået og gået :-)

Håber du får en skøn og dejlig fredag.
Her skal den stå på lige hvad jeg nu finder på og har lyst til :-)
Men mon ikke det bliver noget med strik :-) 

Dette her strik, er en kommende spencer strikket på min maskine, som bare venter på at blive monteret, denne gang vil jeg forsøge mig med at strikke kraven på i hånden og se om jeg bliver mere tilfreds


Ha en skøn og dejlig dag :-)