Lørdag og kulden står udenfor døren og banker på, men vi lukker den absolut ikke ind.
Istedet spreder duften af nybagte boller og brød sig i huset, for han endnu engang forsøgt mig med at bage boller og brød.
Mine brød svinger meget, og det er nok også fordi, at jeg laver det sådanne lidt på slump hvergang.
Har lidt problemer med at få dem bagt så de bliver helt ordentligt bagt uden at der kommer en stenhård skorpe på...
Nogen forslag..
Det jeg har bagt lige nu ligger pt. under et vådt viskestykke, da skorpen blev lidt hård...
Jeg sidder og krydser fingre for, at når vi prøver at skære det op senere idag, at det så er tilpas bagt indeni, synes, at det er svært at se om det er helt godt nok når det bliver bagt i en brødform.
Bollerne derimod ligger lige i skabet næsten hvergang.
De bliver bare superduber...
Bortset fra dem jeg lavede for et par dage siden, dem kunne man bruge til at bombardere fjenden med :-)
Ungerne ville have en med i skolen, men måtte sige til dem, at det altså var forbudt at have våben med i skole....
Tror nej, jeg er sikker på, at det altså måtte være gæren der var noget i vejen med , for de ville bare ikke hæve...
På strikkefronten er der ikke sket det vilde, jeg overvejer at lave en af disse
Tror det bliver model margrethe da jeg har en masse coastgarn tilbage som passer perfekt til denne opskrift... Men på den anden side har jeg også længe godt kunne tænke mig at strikke Karla har set den i mange variationer rundt om på bloggen, men ved ikke rigtig om jeg vil strikke den i supersoft, for synes den til tider kan være temmelig krads og farverne kan jeg bedst lide når de er valket lidt i maskinen.... Men har jo også noget samarkand jeg kunne strikke den i...
Ja der er mange overvejelser for næste projekt, og mens jeg overvejer hækler jeg løs på endnu en sofapude synes den anden så så ensom ud der i sofaen....
Og skal også have lavet lidt på strikkemaskinen, det er ikke for at jeg mangler projekter at lave, det er bare det med at få gjort det hele færdigt der kniber lidt for tiden . Ved ikke lige hvorfor men det kniber lidt for tiden.
Tror faktisk lidt, at jeg er ramt af sløvsind af at gå hjemme.
Der kan man altså godt gå hen og blive lidt doven eller hvad man skal kalde det, og ikke rigtig fået taget sig sammen til det helt vilde, for der er jo også imorgen, hvor man er hjemme..
Tænker, at jeg må lave en plan
Vil ønske dig en rigtig god weekend, og håber at du kan holde varmen i kulden derude :-)
Mums. Er selv ved at bage boller lige nu. Duften er bare vidunderlig :-)9
SvarSletNår jeg en sjælden gang bager brød, så stikker jeg en kødnål i brødet, når det skulle være færdigt. Ligesom ved kager - hænger der dej ved nålen skal brødet have fem min ekstra! Det virker - ihvertfald for mig - næsten hver gang.
Håber du finder ud af, hvilken af modellerne du vil strikke. De er jo skønne alle tre.
Rigtig god weekend
Fine Ellen Holm modeller du skal til at vælge imellem!! Spændt på, hvilken du starter med!
SvarSletJeg bager også altid uden opskrift; gær og vand, diverse mel-typer og så lidt salt og olie og jeg slipper altid heldigt fra det uanset om det er boller eller brød. Hvorfor jeg er heldig med mit bagværk ved jeg ikke.....
Men ja, en kødnål i brødet og se om der er dej på; hvis ikke skal det bare ud i en fart :-)
Rigtig god weekend til dig og din familie!
Mht. til brødet, tror jeg du har for høj temperatur. (det er altså kun noget jeg tror) mener mine brød får 200 g. nederst i ovnen i ca. 35 min.
SvarSletEllen Holms modeller er også på min to-do liste, så venter spændt på nyt om hvilken du vælger og i hvad for en farve.
kh. Lis
Jeg gætter på for høj temperatur, som der også er en der skriver. Et tip er at når du tror brødet er færdigt, kan du vende det rundt om bunden opad og så lige banke på bunden, hvis brødet lyder "hult", er brødet færdigt. Kræver måske lidt bage-erfaring for at kunne høre forskel, men prøv dig frem. :)
SvarSletSpændende at se hvad du mon finder på som dit næste projekt.
Kender godt det der med sløvsind når man går hjemme, det lider jeg selv af hehe, man har en tendens til at tænke, pyt det gør jeg i morgen...eller dagen efter...eller... ;)
Der skulle stå "vende det rundt MED bunden opad" gg. Det der med kødnålen er sikkert også en god idé.
SvarSletjamen det må da prøves kender faktisk egentlig godt det med at banke på det, men har nok ikke lyttet helt godt nok efter da jeg bankede...
SvarSlethar ovenen på 200 g. så det burde vel være meget ok.. tror næste gang dropper jeg formen og laver et brød på pladen istedet for så må det være nemmere for mig at se om det er færdigt...
tak for alle jeres gode råd... :-)
Hejsa.
SvarSletJeg har vundet en blog award, som jeg har valgt at give videre til dig :)
Du kan læse mere om awarden her:
www.ria-kirstine.blogspot.com
Jeg håber du vil være med til at give awarden videre.
Venlig hilsen
Ria-Kirstine