torsdag den 28. marts 2013

Tæppet.....

Som lovet et billede af det færdige tæppe... det er skredet lidt for mig da jeg quiltede det, for puha synes godt nok det var svært og er glad for at det ikke var størrere end det var, blev hele tiden spiddet i flæsket af alle de nåle så næste gang tror jeg vil bruge sikkerhedsnåle og måske lidt limspray, så jeg er sikker på, at det bliver hvor det er :-)


Men er ellers meget godt tilfreds med resultatet, synes det er blevet lige tilpas til en lille prinsesse, som lige har fået sin første rigtige seng.
Håber du kan se, at det er lilla, for det er godt nok svært at få farverne rigtige på billedet, men det er alle sammen lilla nuancer, nogle rester jeg havde fået foræret og er desværre ikke selv til lilla, selvom dette godt nok er nogle fede stoffer...


I mandags fik jeg også syet denne jakke i fleece, noget jeg købte engang i sommers til kun 30 kr. meteren, den er godt nok blevet lidt for stor så skal lige have syet den lidt ind.
Min mand synes at stoffet mest minder om sådanne noget foer stof, men tænker, at den kan da godt bruges.


Det er et onion mønster jeg fandt til kun 10 kr. i min ynglingsbutik i stege. Men undre mig altså lidt over de størrelse synes det er tit jeg får lavet mine ting for store selvom jeg kigger efter målene og synes at en str. 46 plejer at passe, men denne her er altså rigeligt stor i størrelsen.
Det er nok det jeg synes det er sværest ved at sy, at finde den rette størrelse....

Meningen var at jeg ville have sat noget sort stof i kanten af ærmet og i kanten forneden på jakken, hvor jeg så ville have dekoreret den med en sølvsyning med et eller andet motiv på, men synes altså bare, at det kom til at se helt forkert ud.
Synes så at jakken er blevet temmelig kedelig, men på den anden side behøver det jo ikke altid at være med spræl på.
Sidder lidt nu og drømmer om at lave onion mønster nr. 1022 eller 1038 
du kan se dem her under jakkerne
Men skal lige have råd til noget stof kunne godt tænke mig at lave den ene i bredriflet fløjl i en fed farve og den anden måske i babyfløj med et fedt mønster på....
Men må lige surfe lidt rundt og se hvad der er stoffer og hvad farve de skulle være, hvis det var.... 
Har på krestoffer set de har en fed grøn babyfløjl..... Men ved sørme ikke lige om det skal være den... Så søger videre.....
Ville nu ellers være fedt hvis der var nogle fede stofbutikker lige i mit område, for er nu federe at man kan gramse på varene først.

Idag havde Bertha og jeg selskab af simon på vores daglige gåtur, det var rigtig hyggeligt og håber, at jeg kan lokke ham med på nogle flere ture her i påsken.
Han har jo desværre lige som sin mor lidt nemt ved at få lidt ekstra på sidebenene og det gør ham vældig trist, selvom det slet slet ikke er så slemt som det har været, for hold da fest hvor han render i vejret for tiden og det er jo rigtig godt, så skal han nemlig bare holde sin vægt.
Så lovede jeg på et tidspunkt at vi billeder af vores nyeste arvegods..... Igen har vi arvet en sofa, og tro mig, da vi lige fik den tænkte jeg den bliver sørme da aldrig pæn igen.
Men manden min som elsker sådanne projekter tog alt stoffet af og fik det vasket og skuret, så nu står den som ny igen.... ville nu godt nok have ønsket han havde brugt skyllemiddel for bliver altså en anelse elektrisk når jeg sidder i den :-)


Nu vil jeg finde på et eller andet ungerne og jeg kan hygge os sammen med....
Imorgen står den på en masse forberedelse den ældste bliver 25 på lørdag og han har spurgt om han ikke måtte holde sin fødselsdag her, da ham og kæresten bor i en lille lejlighed, og vi er jo en stor familie, så der kommer lige 20 mennesker på lørdag (og det er endda kun lige de nærmeste) men sådanne er det jo nu når alle forældrene er blevet skilt på begge sider og har fået nye familier..
Men vi plejer at have det rigtig hyggeligt alle sammen sammen. Så jeg glæder mig faktisk lidt, selvom det kræver en del omrokering i huset (og at min kreaværelse skal bruges som spiserum.... GISP det er jeg ikke meget for.... men hvad man må jo ofre sig engang imellem... )
Håber at alle mine ting overlever :-)

Håber du ser frem til en skøn og dejlig påske sammen med dem du holder af, og håber også at den sne de siger kommer iaften og imorgen holder sig langt væk, for JEG ORKER VIRKELIG IKKE MERE SNE)

God påske til dig og dine :-)7 kommentarer:

 1. Du må undskylde Marion, men der kom jeg altså til at grine. Jeg kunne lige se dig for mig siddende i en elektrisk sofa med nåle i flæsket og håret flyvende ud til alle sider pga. den statiske elektricitet.

  Nå men tæppet er i hvert fald blevet rigtig flot trods nålestik. Lilla er min yndlingsfarve, så jeg er vild med det.
  Jakken er måske lidt kedelig, men ellers fin. Det er sjovt at du laver dine ting for store. Jeg har en tendens til at lave mine for små, fordi jeg har et andet og tyndere billede af mig selv inden i hovedet, end den skræmmende virkelighed. Måske overvurderer du din størrelse når du syer.
  Tillykke med din søn på lørdag. Jeg håber i får en rigtig dejlig dag allesammen.

  SvarSlet
 2. Flot tæppe, det er du da kommet godt fra. Din jakke er da bare lige til at slappe af i på en gåtur. Med hensyn til sofaen, hvad med at tage en forstøverflaske og putte skyllemiddel/vand i og give den en tur, ved ikke om det hjælper men det kunne da prøves.
  God dag i morgen, men kreaværelset som spisestue kan godt forstå at du er betænkelig det ville jeg også være, men det gå helt sikkert godt.

  God påske til dig

  SvarSlet
 3. Dejligt tæppe.

  Smuk sofa - og så er det arvegods!!!
  Tror også jeg ville forsøge den der med forstøverflasken og skyllemiddel/vand.
  Ellers kan man vel smække et tæppe henover og sidde i/på det??

  Ja, vi trænger noget så .... til lidt mere varme og forår. (så man kan sidde ude i solen og strikke!) :-)))

  God påske

  SvarSlet
 4. Rigtig god påske til dig også. Hvor er det et smukt tæppe, du har fået lavet - pyha, sådan et kræver tålmodighed :-)

  SvarSlet
 5. Hvor har du været flittig, tæppet er blevet rigtig fint, det er jakken nu også. Håber I får en god fødselsdagsfest.

  SvarSlet
 6. hej Marion
  nej hvor er det tæppe bare blevet flot !
  du er altså dygtig :o)
  også rigtig god påske til dig og din familie.

  SvarSlet
 7. Det er da et flot tæppe du har lavet der. ET godt råd: brug for guds skyld IKKE limspray, hvis du skal quilte på din symaskine. Nålen trækker limen med ind i maskinen og ødelægger den, har jeg nemlig prøvet :-O.
  God påske til dig og dine.

  SvarSlet