fredag den 18. maj 2012

En arrig madam....

Kan man vist roligt kalde mig for i de sidste dage.

Har absolut intet konstruktivt fået foretaget mig andet end at gå rundt i cirkler om mig selv, og mindet lidt om en arrig bulldog med udspilet næsebor og damp ud af ørerne :-)

Jeg er igang med at holde op med at ryge og det er absolut ingen succes kan man vist roligt sige, jeg bliver arrig gal, ondskabsfuld og slet ikke til at holde ud at være sammen med.
Jeg får nogle føleser som jeg aldrig har prøvet at have før og det har simpelthen været for meget.
Så igår kastede jeg håndklædet i ringen og købte en pakke smøger...

Jeg har ikke røget særlig mange men da apoteket var lukket kunne jeg jo ikke lige købe hjælpemidler til at stoppe.
Igår da røg jeg ialt 5 smøger og det er jo noget af en forskel når jeg plejer at ryge 30. 
Men jeg vil stadig gerne stoppe må bare lige finde en anden metode.

Så strikket har jeg ikke fået gjort har simpelthen ikke kunne koncentere mig, Ikke før igår aftes og er nu gået igang med noget kauni, noget dobbeltstrik som skal gå over i et lækkert mønster jeg har tegnet og tror sørme at det nok skal blive godt.

Idag kom postmand per, for selvom jeg har oceaner af garn på hylderne kunne jeg ikke stå for dette skønne garn, som bare måtte prøves..

Det er herfra har længe godt kunne tænke mig at prøve det og nu var der jo et godt tilbud :-) så måtte det prøves, det var lidt svært at vælge farver der var så mange flotte men nu blev det til disse to.

Også fulgte der en bog med i købet det er jo ikke så tosset med en lille gave også :-)

Hvad det skal blive til er jeg ikke helt sikker på endnu, måske en dobbeltstrikket jakke som jeg har meldt  mig til at være med til i en striksammen på rokken, men nu skal jeg først ud og se om jeg kan finde en der vil låne mig sin garnvinde for sådanne en ejer jeg nemlig ikke :-)

19 kommentarer:

 1. hej
  uf mange laster er meget svære at komme af med... syntes du kømper godt, det er bare op på hesten igen og tænkt sådanne at hver cig du ikke tager er et vind... på dem måde kan du sætte et krys og tælle dem når dagen er gåde og tænke jeg gjorde det sku godt i dag.. for med 25 krysser som fortæller dig at du er sejer er beder end 5 dunk i hove over dem der blev røget...
  lækket garn du har fået købt dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. ja sådanne tænker jeg også lidt og prøver på ikke at være alt for sur på mig selv. og tak for de søde ord det hjælper helt sikkert.

   Slet
 2. Flot garn, jeg har ledt efter det strik sammen på rokken men kan ikke finde det - hjælp

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg har sendt dig en sms :-)

   Slet
 3. Hej

  Håber at du finder en anden metode til at stoppe, når man nu har sat sig noget i hovedet er det jo fedest, hvis man kan få det til at lykkes. Glæder mig til at se havd du finder på og lave at dit nye flotte garn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja helt klart min hjerne må lige være med i det her, sådanne helt 100 % Og har sat mig målet, at jeg nu kun ryger max 5 om dagen og kun når jeg er lige ved at blive en modbydlig mokke... Også må jeg lige snakke med rygestopkonsulenten om hvad der så skal prøves...

   Slet
 4. Du er forhåbentlig kommet op på hesten igen ? Apotekerne har åbent idag.

  Lækkert garn du har bestilt, så blvier det jo spændende at se hvad der kommer frem i garnet.

  kh. Lis

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg skal nok komme igang igen det kan du tro for det ville sørme være fedt at slippe den møgvane

   Slet
 5. For pokker det der med rygningen er en svær en ..... jeg forsøgte også som du og reagerede nøjagtig som du , hys , sur og gal og slet ikke til at være sammen med ..... så jeg ryger stadig , har sat forbruget ned til en 5 stykker dagligt og det er er skridt på vejen , så måske ..... men jeg har ikke dårlig samvittighed . Men pøj pøj med den beslutning du vælger :-)
  God weekend .

  SvarSlet
  Svar
  1. Er glad for at høre, at jeg ikke er den eneste der bliver sådanne ja jeg holder mig også på max 5 også må vi se om jeg kan finde noget der kan hjælpe mig :-)

   Slet
 6. Hej Marion.
  Det garn har jeg også kigget på. Det er fra aalerusen,ikke? Jeg er spændt på at høre hvad du siger til det.
  Mht rygestop. Så røg jeg lige så meget som du og gjorde det i mange år. Stoppede i 89 ved hjælp af akupunktur. Det var en rigtig god hjælp for det dæmpede trangen rigtig meget. Så jeg glemte det nærmest. Kan klart anbefales.
  Pøj pøj med det
  Hilsen Mona

  SvarSlet
  Svar
  1. ja det er fra aalerusen ja glæder mig også til at få lavet det til nøgler og se hvad der kommer ud af det :-)

   Slet
 7. Hej Marion. Jeg stoppede selv for 7 måneder siden. Jeg røg 40 om dagen. Jeg vil blot sige til dig at du skal ville - både med hjerne og hjerte. Hjernen registrerer godt nok at det er usundt, at mange fortæller dig at du burde, men - det er kun dig der kan bestemme at nu er det nu. Hvis hjertet er med får du succes. Held og Lykke. Anonym

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak for dit svar og du har ret, det er ikke nemt hvis det ikke er med.... Men der er jo ikke andet for end at prøve igen....

   Slet
 8. Hej Marion. Jeg stoppede selv for 16 år siden og det er det bedste jeg nogen sinde har gjort for mig selv, selv om det var hårdt.
  Den første måned var slem, men jeg gjorde alt det forbudte. Spiste slik, gik lange ture, gik meget tidligt i seng (for hvorfor blive oppe, når jeg ikke kunne ryge). Drak enorme mængder vand, undgik alkohol og kaffe, fordi det forstærkede rygetrangen. Straks efter alle måltider rejste jeg mig og begyndte at rydde af. Jeg købte rygeplaster og satte det på brystet, lige ud for luftrøret, synes det hjalp lidt. Jeg sørgede for at opholde mig på røgfri steder, biblioteker mm.
  Efter 14 dage opdagede jeg, at der var gået 30 minutter uden jeg havde tænkt på at ryge. Derfra gik det kun fremad. Ved panikanfald, når suget kom, åndede jeg dybt ind gennem næsen og pustede ud gennem munden, til anfaldet gik over. Jeg håber du kan bruge nogle af disse råd, når du holder op igen. Hold ud, du bliver så glad for det, når det er lykkedes.

  SvarSlet
  Svar
  1. mange tak, der er mange gode råd, som jeg helt sikkert vil prøve, for ved jo godt at det ville være bedst for mig selv. Men det kom temmelig bag på mig, at jeg reagerede som jeg gjorde, men det er jo også en god ven, der skal tages afsked med.....

   Slet
 9. En god ven? En god ven, der langsomt tager livet af dig - og dine omgivelser forresten! Det er måske lidt hårdt sagt, især når jeg ikke kender dig, men du må forstå: Jeg havde en far, som døde i den ringe alder af 51 på grund af rygning. Før det havde vi naturligvis ikke været glade for, at han røg, men vi gjorde ikke det store ved det. Når han forsøgte rygestop blev han ulidelig at være sammen med, så vi var heller ikke gode til at støtte ham, for så snart han begyndte igen, blev han sig selv, og det var rart. MEN jeg fortryder SÅ meget at jeg ikke gjorde mere for at hjælpe ham med at kvitte smøgerne!! Nu hvor han er død virker det helt latterligt, at man ikke havde styrken til at stå et par ugers dårligt humør igennem! Jeg er SÅ vred. Både på mig selv, men også på ham for ikke at tage sig ordentligt af sig selv. Som ikke-ryger er det svært for mig helt at forstå, hvilke følelser der kommer frem ved et rygestop, men de kan ikke være så slemme som de følelser, der kommer, når telefonen pludselig ringer med beskeden om sin fars alt for tidlige død.

  Hvis ikke for din egen skyld, så kvit da smøgerne i det mindste for dem, der elsker dig. Stærkt, at du prøver! Og ja, OP på hesten igen, det kan kun gå for langsomt. Trods den muligvis lidt anklagende tone i denne besked, så ved jeg også, at det ikke hjælper noget at slå sig selv i hovedet. Slet ikke oven i alle de andre dårlige følelser. En metode, som min far desværre aldrig brugte, men som virkede for min mor, var e cigaretter. Med dem blev hun nikotinfri, men kunne stadig have fornemmelsen af at ryge. Efter et stykke tid, var hun i stand til at kvitte dem også. Det kan altså anbefales.

  Jeg ønsker dig alt mulig held og lykke med rygestoppet. Tro på det! You can do it!

  Varme hilsner
  Anna Torp

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg sætter pris på mennesker der siger sin mening så det er skam helt i orden og det er jo også tit det der gør at man rykker sig den ene eller den anden vej i livet... Så mange tak for dit input, og du kan tro, at jeg ikke har givet op ;-)

   Slet
  2. Det er jeg glad for at høre:)

   Slet