tirsdag den 25. december 2012

1. juledagDagen derpå efter en skøn og dejlig juleaften i selskab med manden min, mine drenge, og vores den store stedsøn og hans skønne dejlige kæreste.

Hos os er det altid min mand der står for julemiddagen, det er sådanne set den eneste gang, (udover når vi skal grille) at han går i køkkenet og hygger sig med madlavningen. Og jeg er bare glad for at han gider, for så slipper jeg :-)
Min svigerdatter skulle holde sin første juleaften sammen med os, de andre år har vi som regel hygget lillejuleaften med dem, men i år var det vores tur til at de kom juleaften, de har ikke mindre end 4 familier som de skal igennem her i julen, så de har nok at se til, så det var til min store glæde og overraskelse at de sagde ja til at komme hos os i år.
Min svigerdatter smagte and for første gang, de har altid fået kalkun i hendes hjem. Men hun er heldigvis nem at stille tilfreds er ligeså glad for mad, som resten af familien og man kan kun sige, at hun bare passer godt ind i vores familie og jeg må tilstå at jeg holder af hende og tænker om hende som den datter jeg ikke selv fik, og tro mig det er guld, for de skønne dejlige svigerdøtre hænger ikke altid på træerne.


Vi havde en dejlig og stille og rolig dag, men eftermiddagshygge med æbleskiver og regnen der fik alt den skønne og smukke sne til stille og roligt at forsvinde (synes faktisk at det var temmelig sørgeligt.)


Drengene hyggede sig med deres nye telefoner som de fik af mormor og morfar i en kombineret jule og fødselsdagsgave da de snart også har fødselsdag. Dejligt at se dem ligge der og hygge sig sammen, da bølgerne jo ellers nok har gået en anelse højt de sidste dage da spændingen næsten har været uudholdelig. 
Tror det hjalp at vi holdte førjul hos mormor og morfar lillejuleaften og fik nogle af gaverne der, da de skulle holde jul hos min bror iår.
Men dagen blev helt perfekt både lillejuleaften og juleaften. Vi er stået lidt af juleræset på den facon at dyre gaver og vilde indkøb er skrottet både da vi ikke har råd til de dyre gaver men også da vi synes at julen blev skruet helt op til noget som der slet ikke var meningen. 
Så julen iår har været lige efter mit hoved stille og rolig og med hygge som centrum.


Dagen idag foregår i hyggens tegn med uglet hår, joggingtøjet og fødderne på bordet.  Det begyndte vi på da vores unger kom til verden 1.juledag er her hellig og ingen planer ligges. Vi har alle brug for en dag med afslapning, restemadsspisning og hygge. Drengene har tid til at lege med deres nye sager og få lov at glæde sig i ro og mag, og vi får muligheden for at lande og nyde og hygge i ro og mag.....

Fik lavet en one piece dragt til voksen og en til en lille trold i familien.....

Syet et par kostmetikpunge i sidste øjeblik, den blå er altså meget lilla, men kunne ikke fange farven på billedet.


 den store one piece dragt var til min svigerdatter, som længe har ønsket sig sådanne en og selv om hun havde fået en af de rigtige i gave dagen før, så blev hun skam også glad for min hjemmesyet model. Selvom jeg kunne have tudet da jeg tog den ud af vaskemaskinen. Havde sat en rigtig pangfarve orange på som ribkant, og den var blevet misfarvet selvom stoffet jeg havde syet dragten i havde været vasket først. Men vi blev enige om at hun måtte få en anden kant på når butikkerne åbner igen...

Så har der også ligget sutsko under træet men dem fik jeg ikke taget billede af, men pyt sådanne er det.

Så blev det alligevel jul og hygge her i den lille familie, vi har fået dejlige gaver og masser af hygge.
Imorgen står den på julefrokost hos min mor og far, så det glæder vi os til. Men nu vil jeg nyde at slappe af og lave ingenting...
Håber at din jul blev dejlig og med masser af hygge og glæde omkring dig :-)

God jul....

7 kommentarer:

 1. Glædelig bag jul. Kan se at i nyder dagen på samme måde som vi gør. Passer på at vi ikke overanstrænger os... hvis vi skulle få et anfald af aktivitet, så skynder vi at sætte os ned for bare at vente på at det forsvinder.
  Forsat god jul til jer også.

  SvarSlet
 2. Det ser da også ud til at I har hygget helt optimalt...Glædelig jul til dig og dine.;)

  SvarSlet
 3. Hej
  Det er da en rigtig fin og hyggelig jul i har haft, og den sidder da helt perfekt den dragt du har lavet. Forsat god jul til dig og dine kære.

  SvarSlet

 4. Glædelig 1. juledag til dig og dine.
  Svigerdatteren ser ualmindelig køn ud i den der dragt.... Ærgerligt at ribben så tog i mod farven fra dragten.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 5. Hej Marion
  Det er lige sådan en 1. juledag skal være - lutter afslapning.
  Synd at al den smukke sne er borte .. nu ville selv jeg have nyt den - nu hvor jeg ikke skal forcere snedriverne i bil for at komme på arbejde ;o) Dejligt at gaverne du lavede blev vel modtagne :o)
  fortsat god jul til dig og din familie.
  hilsen Mona

  SvarSlet
 6. Glædelig bajul til dig og dine. Det lyder som om I har haft en rigtig skøn jul.

  SvarSlet
 7. Mine øjne fangede al den skønne garn du har på lager, er du vimmer jeg er misundelig !

  Lyder som en dejlig jul og skønne glade knægte

  SvarSlet