lørdag den 22. december 2012

En anderledes start

Vores juleferie startede på en lidt anden måde end vi havde forestillet os.

Tidligt torsdag morgen tikkede en sms ind med beskeden om at vores genbo havde fået fred. Ved ikke lige hvad jeg egentlig synes om det ord, men hvad det beskriver vel nok døden på en måde for dem, der er tilbage på en lidt mere behagelig måde end ved at bruge selv ordet døden.
Det er trist og selvom ham og jeg tit var uenige om rigtig mange ting, ja så er det fandme underligt. Han blev 61 år gammel. Havde netop vundet kampen over en kræftknude i halsen og ventede bare på, at han skulle kunne genoptage livet igen, genoptage at kunne indtage føde på normalvis igen, da der efter den hårde strålingsbehandling han fik, er mindst et halvt års tid med at komme ovenpå igen.
Også får manden lungebetændelse som pga. alt det smertestillende medicin han fik ikke bliver opdaget før det er for sent.

Så det hele blev pludselig noget anderledes end det egentlig skulle have været, og bliver med et meget eftertænksom over det hele.
Min mand og ham havde haft meget sammen både på godt og skidt, de har været genboer i nok 20 år, og haft mange gode stunder sammen. 
Curt var en sær snegl der gerne ville have tingene på sin måde, men alligevel kom man da til at synes om ham, og selv om vi tit var uenige så var han der alligevel altid med en hjælpende hånd eller et ord med på vejen.  Synes dælme det er trist, at han kun fik lov at leve i 61 år.

Idag fik vi sagt det sidste farvel, ungerne, manden og jeg samt alle de rigtig mange andre mennesker der kom og sagde farvel, det er sgu trist, men rart at være med til det sidste farvel.

Så tiden er gået med alt muligt andet end det den skulle have været, men jul skal det jo nok blive alligevel, og om det hele når at blive færdig ja det må tiden vise. Ellers må de få et gavekort med en hjemmegjort gave tilgode på, for lige pludselig var det bare ikke lige så vigtigt.

Ja et indlæg der måske ikke lige er det mest opløftende men det måtte ud....

Ønsker dig og dine en skøn og dejlig jul håber i får tid til at nyde hinanden

5 kommentarer:

 1. Kære Marion
  Jeg 'ønsker også dig og dine en glædelig jul.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 2. Stakkels jer, at I lige skulle opleve det og stakkels ham, der kun fik lov at leve i 61 år. Det er alt for kort tid, så du har ret at sige "at han fik fred" er en lidt sær måde at udtrykke det på.
  Oplevelsen sætter som du også selv beskriver tingene i perspektiv. Det er ikke juleræset med mad og gaver, der er det vigtigste i julen. Det bliver pludselig meget synligt, hvad der betyder noget, når nogen bliver alvorligt syge eller dør. Jeg håber du alligevel får en rigtig glædelig jul med dine kære.

  SvarSlet
 3. Sikke en øv-start på julen :-( Håber alligevel, at du og din familie får en hyggelig og rar jul sammen.
  Kh Karen

  SvarSlet
 4. Kære Marion

  Håber at I på trods alt får støvet julestemningen af. jeg ønsker dig og dine en rigtig glædelig jul.
  Kh
  Gitte

  SvarSlet
 5. Også rigtig glædelig jul til dig og din familie.
  Tragisk for din genbos familie at han skulle dø af lungebetændelse efter den lange sygdom.
  hilsen Mona

  SvarSlet