torsdag den 6. december 2012

To bunker strik

Blev der strikket igår... Gik da lige fuldstændig amok ved maskinen i et anfald at arrigskab over, at ventilen på mit dæk på bilen gik i stykker så ingen luft i dækket, 2 unger der skulle findes nogen til at køre dem i skole og hente dem igen. Men alting løste sig selvom det nu ikke lige var alle der lige var hjælpsomme så er der bare nogen der gider at komme og hjælpe hvor er det bare skønt... :-)Den pink bunke skal være til en filtet jakke. Den brune bunke var lige en ide jeg skulle forsøge at få ud af hovede. Den lavede jeg mens jeg ventede på strikkeprøven til jakken væltede rundt inde i vaskemaskinen

Monterede den igåraftes.........


Og synes alligevel at den blev lidt for pink, så den fik lige en hæklet kant hele vejen rundt i grøn... 

Og smed den så i vaskemaskinen på 60 g... og holdt vejret i spænding, ja det er jo aldrig helt til at vide hvordan sådanne noget ender så det er altid spændende. Selvom dette er en slags prøvemodel inden jeg bruger det garn jeg egentlig helst ville bruge, for lige at se, hvordan modellen blev inden jeg bruger mit noget dyrere garn.


Men synes, da den er blevet rigtig god... Har dog lige et par små ændringer inden jeg laver den anden. Lidt anderledes i kanten af ærmerne.  Lidt længere hætte så den sidder bedre på hovede og måske lige et par cm længere....


Den er strikket på maskinen i supersoft på den højeste spænding så bliver strikket temmelig løst og resultatet i filtningen bliver rigtig god... Har sat lidt løse tråde i hætten som strittede ud til alle sider inden jeg filtede jakken og har hæklet en fastmaskekant hele vejen rundt om jakken og ved ærmerne.  Nu mangler den så lidt knapper og lommer. Det tror jeg, at jeg skal lave imorgen... Sidder og finder på lidt spændende ideer som jeg ikke endnu ved om er gode... Men prøves det skal det ihvertfald.  Skal nok vise dig når jeg har forsøgt mig :-)


Den brune bunke strik blev til denne trøje, den er strikket ud af hovedet uden strikkeprøve og der er en del ændringer  her og sådanne kan det jo gå når jeg bare prøver den af uden at regne..
Fandt noget tyndt bomuldsgarn og fik i krig.. 
Den næste skal have en smule bredere og længere ærmer og have en lidt smallere hals, men kun en smule. Og så skal den laves i noget uldgarn har jeg bestemt... Hvornår der skal forsøges næste gang.. Ja det må tiden vise.
Den er strikket på maskinen i bomuldsgarn på spænding 5, i et tuckmønster der er på strikkemaskinen. En nem og enkel opskrift uden de store dikkedarer.....


Mine smukke drenge meget glade hos mormor de har fået hver deres pumasæt af mormors nisse. Jeg har givet dem lov til at få en julefridag med mormor og morfar imorgen, så idag kørte jeg dem afsted og skal så først hente dem på søndag.
De skal bage småkager i lange baner, de har planer om vaniliekranse, brunkager og havregrynskugler, så de får nok at se til.
Førhen havde vi storbagesmåkage dag med alle ungerne og min mor og jeg. Nu er der kun de 2 rødder tilbage der gider, og de havde bestemt sig for, at de helst ville hygge alene med mormor og morfar med at lave det iår. Og ved i hvad, det skal de sørme da have lov til.


Så weekenden byder på kærestetid og det er sørme da ikke helt så tosset.

Kong Vinter har kysset os blidt og drysset en smule sne over os, lidt af gangen så ikke så meget ligger der, men lidt har også ret :-)

Håber, at du også nyder disse decemberdage.....

19 kommentarer:

 1. Nu må jeg da lige putte en gang over din lille jakke PIFT!

  SvarSlet
  Svar
  1. HAHA ikke putte men pifte, fingrene er for store til en følsom tablet ;-)

   Slet
  2. He he... Jeg forstod skam godt hvad du mente :-)

   Slet
 2. Den er da blevet super flot den jakke. Jeg er vild med filt. Men man skal være lidt sikker på resultatet især når man strikker i hånden. Sådan en jakke kan jo nemt gå hen og være et par ugers arbejde.
  Jeg må se om jeg kan få lært mig selv at strikke på maskine. Jeg kan ikke lige finde nogen nybegynder kurser.

  Kh

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er også lidt med en sommerfugl i maven når jeg sætter maskinen igang. Igår satsede jeg og tog den direkte på 60 grader ellers gør jeg det at jeg tager ekspres vaske også starter jeg først på 30 g også stiger jeg langsomt i graderne og vasker den af nogle gange..

   Jamen du siger bare til, jeg vil skam gerne hjælpe dig igang....

   Og ja i håndstrik er det lidt mere ærgeligt for det tager jo sin tid at strikke alt det i hånden...

   Slet
  2. Uha det lyder fristende.... Du er jo en haj med den strikkemaskine.,

   Kh

   Ulla

   Slet
 3. *Det er da en totalt fed filtet jakke.
  Hvor har du fundet den opskrift ?
  vildt flot - sådan en kunne jeg godt lige drømme om.
  hilsen Mona

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak. Jamen den opskrift fandt jeg skam inde i mit hoved :-) Når jeg strikker på strikkemaskine er jeg fuldstændig tåbelig til at følge andres opskrifter synes det er for besværligt. Så når jeg får en ide, så tegner jeg først det jeg gerne vil lave så skriver jeg de mål ind jeg gerne vil have på den ting derefter finder jeg det garn jeg vil lave det i, også laver jeg en strikkeprøve. Finder mit skønne knittaxmålebånd frem, som hjælper mig med at regne og når alt det så er gjort så går jeg i krig ved strikkemaskinen. Nogle gange bliver det godt og andre gange bliver det noget rigtig møg.... Så tit prøver jeg først at lave en prøvemodel i et andet garn end det jeg rigtig gerne vil lave det i. Denne gang valgte jeg at lave det i supersoften for den kan jeg jo godt bruge. Andre gange laver jeg det i akrylgarn først som jeg har en del af som jeg ikke har betalt så meget for, for er blevet træt af at spilde for meget garn ;-)

   Slet
 4. Du er sej :-) bare lige lave en bunke strik og så kommer der noget så fint ud af det , sejt .... jeg er pjattet med den pinke jakke .
  Kunne vi her oppe i nord bare have nøjes med den mængde sne du har .... her er bare meget :-(

  SvarSlet
  Svar
  1. mine drenge er så misundelig på jeres sne :-) De ville gerne have meget mere.... Men mon ikke også det kommer til os :-)

   Slet
 5. Den pink trøje er da vildt flot!

  SvarSlet
 6. Jeg er også vild med den pinke trøje. Du er super kreativ når du er hidsig, hvad mon det ender med når du er vred???

  Kh. Lis, som ikke får sådan en kæreste week-end foræret af nogen. Mon du vil have min dreng over, han er i passende alder til dine.

  SvarSlet
  Svar
  1. så gør jeg som regel rent i lynende fart.. Kunne være jeg lige skulle få manden min til at gøre mig temmelig sur næste gang der skal gøres rent :-)

   He he... Jo men han skal da være velkommen mine drenge søger altid nye legekammerater... :-) Men rejsen bliver nok lidt lang :-)

   Slet
 7. Åh Marion, din strikkende vildkvinde! Jeg er vild med den pink og pjattet med den brun/grå og vildt imponeret over mængderne du får produceret;-) Glæder mig til at se dine næste ideer!

  SvarSlet
 8. Jamen Marion
  For pokker :) ...
  Vildt fede kreationer - og ret sejt lige at vaske det på 60 og så passer det ...
  Hmm. Endnu en gang må jeg sige at du er super dygtig ....
  Rigtig god kæreste weekend
  Knus

  SvarSlet
 9. Skønne ting du har strikket, du er godt nok produktiv.
  Jeg håber du får en rigtig dejlig kæreste weekend.

  SvarSlet
 10. den pinke er rigtig fin, godt kørt

  SvarSlet