tirsdag den 24. april 2012

Overvældende......

Lad mig da lige starte dette indlæg med at byde velkommen til alle jer nye læsere, dejligt at der er kommet så mange til, og sidder faktisk og bliver helt varm og glad indeni når jeg læser alle jeres kommentarer...

Er overrasket og glad for at så mange vil være med i min leg og fejre min blogs fødselsdag og også at så mange har lyst til at hænge ved og læse med, det er da for vildt skønt :-)

Her har været lidt stille på bloggen de sidste dage, og det er af den simple årsag, at min familie og jeg har besluttet os for at gå bonderøven i bedene.. Han er jo en af mine sønners store idoler (og også lidt mandens, men shhh det er en hemmelighed)

Så vi er i fuld gang med at lave urtehave, så vi kan være bare lidt selvforsynende til sommer og måske have noget af det vinteren over... Det kunne jo være ret fedt og ungerne synes måske også, at det er lidt sjovere at spise grøntsagerne kan man da håbe.

Men Sune og jeg har i bedste stil forsået så alle vindueskarme hvor solen står er fyldt med kasser af denne slags....

Og resultatet kom hurtigt til sunes store glæder dette billede er taget for en uge siden, men de er blevet så store nu, at vi har måtte tage låget af....


Og som i kan se udvikler vores bede sig, til at blive rigtig fine der kommer 5 ialt så det er begrænset hvor meget vi kan have, men vi er jo heller ikke lige de store have mennesker og vi har heller ikke verdens største have. Så det er vist fint til at starte med.

Her tager farmand, simon og bertha sig lige en slapper for det er altså hårdt arbejde det havearbejde synes simon, og er meget overrasket over, at nogen virkelig synes, at det kan være så godt....
Vi har måttet vende alt jorden for håndkraft for kunne ikke få fat i en fræser uden det kostede en formue så måtte vi jo bare selv igang... 
Men tro mig jeg kan mærke at min krop den lever..... av for den da......

Så må vi se, hvornår manden min får lavet det drivhus han har lovet mig, for så udvider vi da helt klart sortimentet til sager der er bedst i drivhus... Uhh det bliver spændende


Nå men nu vil jeg ikke kede jer mere  med mit havearbejde, nu må jeg jo hellere ud og få plantet mine jordbærplanter. Og gøre klar til mine grønne sager ;-)

Ha en god og dejlig dag :-)

pssssst jeg trækker forresten vinderen af mine give away i aften :-) 


9 kommentarer:

 1. Jeg kan da godt forstå at du blev overvældet.
  Der krympede mine chancer betragtelig for at vinde :-D
  Men du har også en fin blog, jeg synes du skriver på en meget underholdende måde!!
  Så der skal du bare være stolt over.

  Jeg vil også have en have!!!! I efteråret var mig og John på et weekend kursus i Permakultur.
  Det var rigtig spændende og lærerigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. mange tak for din søde kommentar :-) det varmer rigtig meget

   Slet
 2. Spændende med en have, men det kræver ind imellem hårdt arbejde. jeg bruger det til genoptræning af min ryg for det er virkelig god genoptræning når man hele tiden skifter stilling. Dejligt at se at både børn og mænd bliver betaget af at gøre det selv. Vi har selv haft økologisk køkkenhave i 30 år og vi glæder os hvert år over at være næsten selvforsynende med grønsager og have en masse blomster som kan glæde både en selv og andre i buketter.
  Jeg kan heldigvis glæde dig med at hvad man ikke er, kan man blive--- havemenneske altså --- og det bliver meget lettere med tiden når f.eks. jordbærbedet er groet til og først skal graves op 4. år og der skal være noget andet.
  Det er rigtigt skønt at gå en tur hver dag uanset vejr og vind og se det vokse og gro og se hvad der nu er kommet op og med en kultivator mellem rækkerne en gang om ugen så er det såmænd ikke så slemt at holde. Vi har 8 højbede a 1,25m x 11 m og det tager ca 1 time. Vi har nu slidt flere af højbedene op så de er ved at blive fornyet så det ser godt ud lige i øjeblikket.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja er også ret spændt på min lille have, der skal nok komme lidt billeder når jeg har fået plantet. Er ren novice på det område men har da haft jordbær de sidste par år, det var bare i nogle små kasser, og der var de vokset ud af.

   Slet
 3. Det ser da bare super flot ud.. Og stort respekt herfra med det kæmpe arbejde..

  SvarSlet
 4. Jeg kan godt forstå der har været stille når I sådan har været igang med at lave bede i haven. Det bliver da rigtig spændende at følge med i hvordan jeres høst den kommer til at gå hen over sommer og efterår.

  Kh. Lis

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja er også ret spændt på om, hvad der nu mon kommer ud af det :-)

   Slet
 5. hej Marion
  Det er bare så hyggeligt med have - og med spirer i vindueskarmen.
  Jeg har selv solsikker og ærteblomst til at stå og vente på at blive plantet ud :o)
  Det skal nok blive flot med jeres bede
  - og jeg går ud fra, at I ikke har snegle i jeres område, siden I sådan kaster jeg ud i at dyrke grønt ? (ok - man kan indtænke sneglehæmmere etc + drysse med ferramol, så det går nok).
  Går ud fra, at du også læser med hos Claus Dalby ? der er masser af gode ideer.
  Og så får man en dejlig masse motion og frisk luft :o)
  hilsen Mona

  SvarSlet