lørdag den 1. september 2012

Efterår

Så blev det sørme efterår endnu engang. 
Og når jeg kigger ud af vinduet er jeg sådanne set ikke meget i tvivl om, at det er ganske rigtigt. Det rusker noget i træerne og er lidt gråvejrs agtigt, men til tider får solen lige lov til at skinne lidt

Nu er jeg ikke en person, som disideret har en ynglingsårtid, for synes at hver årstid har sin charme. 
Efteråret kan jo være ganske smuk, skoven bliver helt gylden og får de smukkeste farver, og elsker at gå igennem skoven på netop dette tidspunkt af året og se, hvordan det hele forandres.
Efteråret betyder også en anden ting... Nu er der ikke så længe til, at jeg slipper af med vores årlige plage......
Nemlig disse her......

Vi bor på landet ikke så langt fra en by, men langt nok ude til at alle de naboer vi har elsker heste, der er heste ud til vores baghave helt ude bagved, og ved siden af, ved siden af huset overfor huset, ja faktisk alle steder...
Vi bor  sammen med en flok heste elskere og de er nu også nogle meget smukke dyr (det kunne jo havde været meget værrere f.eks. grise)
Men de tiltrækker hele områdets fluer er jeg helt sikker på, og de alle vil altså bare ind og bo hos mig..... synes ellers jeg går i bad rimelig tit og ikke stinker besynderligt meget..
Men det de allerhelst vil er at være rigtig aktive når jeg sover.. Især i weekenden, hvor der kan soves længe, så er de rigtig glade og tilfredse ved at sætte sig på mig alle steder og kravle rundt.... Yark siger jeg bare...
Og i år har det endda ikke været så slemt... 
Men dem kan vi snart vinke farvel til, for nu er det efterår... Det er nok en af de største glæder ved efteråret her. 
(til næste år bliver der lavet masser af fluenet, har netop indkøbt tyl så jeg har hele vinteren til at finde ud af gode måder at sætte det op på.

Vinteren har også sin charme, for så er der chance for sne... Og jeg elsker sne, landskabet bliver så smukt. Mine unger elsker også sne og fordi vi bor på landet er der også chance for at vi kan blive sneet inde... Og det er altså bare så fedt når det en sjælden gang sker, for så er der dømt uplanlagt fridag, men pandekager og kakao. Og hvad vi ellers finder på.
Og så er der varmt vand i hanen hverdag, er i klar over hvor meget jeg savner det om sommeren. Vi har nemlig brændefyr og skal tænde op i fyret, hvergang vi skal have varmt vand eller varme på. 
Vil nu sige, at man vænner sig til det, men drømmer stadig om at vi får et andet system så der altid er varmt vand i hanen.

Og når foråret kommer sukker jeg efter lys og varme og alle de grønne knopper der springer ud og fugle der kvidre og det giver bare en helt særlig fornemmelse i hele kroppen. 
Og lige så med sommeren for elsker varme og sol, så den bestiller jeg lige lidt mere af til den næste sommer der kommer :-)

Årstiderne skifter og har ellers altid sagt, at jeg er født på de forkerte breddegrader, da jeg elsker sommer og varme, men synes nu også det ville være trist, hvis vi ikke havde de forskellige årstider, hver har jo sin charme...

Hvad med dig har du en ynglingsårtid???

Håber du får en dejlig lørdag, og har mulighed for at nyde weekendens hygge og fred og ro.


4 kommentarer:

 1. Har ikke som sådan en ynglings årstid, selv om foråret hvert bliver budt særligt velkommen. I år er vi også plaget af fluer, mange mange fluer. Vi bor godt nok i en by, en meget lilleby i et villakvarter, men i en lilleby med et villakvarter som ligger uden for byen, vel nærmest det man klader for på landet. Hvert år på denne tid diskuterer vi altid om der virkelig også var så mange fluer sidste år og at nu må vi snart må gøre noget ved det, men mere sker der åbentbart ikke, for snakken gentages jo år efter år.

  SvarSlet
 2. jamen dog det er da ellers en stor eksemplar du der har fanget haha

  Ja der er ikke noget mere irriterende en summende dyr Hader nok mest myg da man bliver meget mistænksom når de er stille ;o)

  Jeg er mest til for- og efter år da jeg ikke er god i varme og syntes vintere kan være besværlige når man bor uden for byen og skal køre i måske høj sne.

  SvarSlet
 3. Jeg er også af den støbning der kan lide alle årstider for hver deres. Sommeren elsker jeg fordi der opstår mulighed for lange eftermiddage og aftener udendørs. At lukke øjnene og mærke solens varme, at kunne dufte solen på ens hud. Efteråret fordi det er så smukt og varsler snarlig indehygge med pusser, sweatre og stearinlys. Vinteren fordi der er chance for sne (gerne meget som i 2010 for min skyld). Jeg har en svaghed for sne, og der findes ikke noget der er meget mere fredfyldt end at gå igennem byen efter mørkets frembrud i snevejr og høre hvordan den nyfaldne sne knitrer under skoene. Foråret elsker jeg fordi det hele eksploderer i de kønneste nuancer af grønt. Og man ser hvordan alle træer og buske pynter sig mens blomsterne spirer op af jorden og lover udsmykning snarligt.
  Men lige nu, nyder jeg at man kan mærke så tydeligt at efteråret er på vej.
  Kan sidde her og blive helt salig ved at skulle udpege hvad det er der gør hver årstid speciel.
  Tak for opfordringen til at mærke efter :-)

  SvarSlet
 4. Min yndlingsårstid er sent efterår og vinter. Jeg ved godt det er modsat alle andre, men jeg kan ikke fordrage varme. Alt over 20 grader er ubehageligt synes jeg og sommersolen giver et alt for stærkt lys. Det bløde dæmpede lys om vinteren passer mig langt bedre, men sådan er vi så forskellige.
  En anden fordel ved vinteren er, at man er fri for alt det kryb og kravl. Her hos os er det ikke fluer, men kæmpestore edderkopper med lodne ben. Jeg ved snart ikke hvad der er værst.

  SvarSlet