mandag den 30. april 2012

tror jeg er kommet i himlen...

Jeg starter lige med at tilstå.....

Jeg er narkoman altså fjernsynsnarkoman :-) Jeg er typen der altid har fjernsynet kørende i baggrunden med et eller andet der måske lige fanger min interesse.

Ved ikke noget bedre end at sidde med mit strikketøj, ved min strikkemaskine eller for den sags symaskinen og så tossekassen bare kører derud af med en eller anden serie eller god film.

Men så på det sidste at  det har stået lidt sløjt til med hvad de viser på tv.. Hele weekenden har de film de har sendt om aftenen enten været en thriller, gyser eller en film jeg har set mindst 120 gange (eller måske føles det bare sådanne) 
Og nu bor jeg jo ikke lige i en by, hvor jeg kan suse ned og leje en god film til lidt lørdagshygge... 
Men tænk idag fandt jeg da så lige ud af, at igennem viasat hvor vi har vores kanaler, ja så kan jeg for den pris jeg i forvejen betaler i dyre domme hver måned for at få lov til at se lidt tv, ja så kan jeg på nettet hente en masse lækre film via viaplay og ikke OGSÅ SERIER.... hvor lækkert er det lige..

Så næste gang jeg skal have en hyggedag med strikketøjet foran tv, så er det bare lige at slå på på viaplay logge ind og vælge en god film...

Det er sgu ikke så tosset...

Nå men mandagstræningen venter, så jeg må hellere få pakket mig klar til at komme afsted og få svedt alt det usunde mad ud som manden og jeg vist er kommet til at indtage lidt for meget af i weekenden.. Ups...

Solen skinner og der en anelse af forår i luften som mon ikke eftermiddagen står på det sidste bed, drengene og jeg skal have sået radiser, mm. i :-)

Håber du får en god dag og har mulighed for at nyde det gode solskin :-)

søndag den 29. april 2012

Hovsa...

Og vupti så var den weekend da lige forbi... Hvor blev den dog lige af, kunne jeg godt fristes til at tænke..
Men den har været god, skøn og lækker :-)

Har endnu ikke fået fat i et kabel til min fon, så det står øverst på todo listen for imorgen for nu må jeg altså huske det. Det er jo lidt sjovere med billeder i ens indlæg.

Min fredag blev til en rigtig skøn Mariondag, og med det menes, at jeg det meste af dagen var helt alene for mig selv, og det er altså bare storguf her i huset, da det er sjældent, at jeg får hele hytten for mig selv. 
Så jeg storhyggede med ynglingsserierne i fjernene, strik, strikkeprøver til kommende projekter, og mere strik og popcorn.
Hele sofabordet flød med garn. så da manden kom hjem (med pizza ssshhh det er forresten en hemmelighed for er jo på kur) kiggede han på mig der sad omgivet af garn strikkeprøver og strikkepinde og sagde...
da er der vist en der rigtig har hygget sig :-)

Og det kunne jeg jo kun give ham ret i.

Lørdag var storehavedag og fik plantet mine forspirede grønnesager ud, så nu er jeg sørme klar, mangler kun lige at så det sidste bed, gemte det så ungerne og jeg kunne lave det sammen....

Vi har plantet lidt af hvert og er meget spændt på hvad der kommer ud af det hele...

Sidder nu og drømmer om det drivhus manden har lovet at bygge til mig og fik vist også nævnt noget om jeg godt kunne tænke mig høns og så en dertilhørende hønsegård... Ja der kiggede han sgu på mig som om at jeg var godt tosset, men mon ikke han lige bliver overtalt..

Idag har jeg syet og billede kommer senere jeg har været vovet i mit farvevalg denne gang og der er store prikker på, eller hvad man skal kalde dem, og det er intet der minder om sort i nærheden af den, så spændende om jeg nogensinde får den brugt men smuk ser den ud som den hænger der og venter på at blive lagt op, taget på og taget billeder af.

Drengene er hentet hjem og de var godt trætte, Simon lidt trist for han savnede allerede sin lækre mormor igen, og hvor er det skønt at de har det så godt med mormor og morfar det er da guld værd.

Håber, at du har haft en fantastisk weekend med dem du har kær...

Og imorgen har jeg set at det skulle blive helt fantastisk vejr, så kommer foråret :-)

onsdag den 25. april 2012

Reddet af silende regn

Vi stod op til silende regn imorges, og det fortsatte det meste af dagen, og ved i hvad, jeg tænkte 

Guskelov... 
For enhver muskel i min krop værkede efter flere dage i haven og træning i mandags, så jeg var faktisk godt tilfreds...

For så kunne jeg med god samvittighed smide min småfede popo i sofaen med god samvittighed og tage en strikke dag...

Selv i eftermiddags da solen skimtede frem og kom med det skønneste vejr, blev jeg siddende for nu var jeg så godt og solidt plantet, at jeg vist havde sået rødder...... Ligesom mine urter helst snart skulle gøre..

Men kender i ikke bare de dage, hvor man bare ikke gider en skid og allerhelst bare vil tulle rundt med morgenhår og joggingbukser og se mindre smart ud, og bare nyde ens eget hyggelige selskab med sine strikkepinde i hånden.
Uhhh jeg forærede mig selv den dag idag, og har ikke haft den mindste dårlige samvittighed over det, selvom jeg måske nok burde havde lavet en masse, men der kommer en dag igen imorgen..

Imorgen står den på svømning med pensionisterne... Og ja nu undre du dig nok, og du har fuldstændig ret, jeg er absolut ikke pensionist, men ringede og klagede min nød til svømmehallen om manglende tid om eftermiddagen og den fik hele armen og så fik jeg da lov til at komme og svømme med pensionisterne. Og ved i hvad så føler jeg mig også lidt mere hjemme i svømmehallen... (selvom det måske var en anelse pinligt, at der var en af penisionisterne der lige svømmede 92 baner og jeg stønnede mig igennem de 40)

Ungerne skal på overnatning på skolen og bagefter har de aftalt med mormor at hun kommer og henter dem og så skal de da lige på weekend....

Uhhh jeg tænker god kvali tid med mig selv og manden min...... Ikke dårligt selvom de for det meste er nogle dejlige unger, så er det nu også rart med noget fred i det lille hjem engang imellem.

Håber, at du har haft en god dag :-)

tirsdag den 24. april 2012

Så kom øjeblikket....

Hvor vinderen af denne omgangs give away skal finde....

Der var ikke mindre end 105 lodder at trække lod om...

De blev skrevet op og lagt i sunes fine perleskål han har lavet til sin lækre mor :-)


Og manden min fik lov til at lege lykkes gudinde :-)


Og vinderen blev....... (indsæt venligst trommehvirvl her)

Pia med denne blog
Tillykke med gevisten håber du blev glad for den 




Tak for alle der deltog og velkommen til jer der har valgt at blive hængende... Vil prøve at nå forbi alle jeres blogs og se, hvad i går og laver har allerede smugkigget lidt, og sidder og er vildt imponeret over de mange smukke patchwork ting jeg bla. har mødt på min vej... Det er jo noget jeg godt kunne tænke mig at begive mig ud i på et tidspunkt.
Men først kender jeg en lille skøn sag der går og venter utålmodigt på en opskrift så den må jeg hellere til at få lavet færdig.

Håber du har haft en god og dejlig dag :-)

Overvældende......

Lad mig da lige starte dette indlæg med at byde velkommen til alle jer nye læsere, dejligt at der er kommet så mange til, og sidder faktisk og bliver helt varm og glad indeni når jeg læser alle jeres kommentarer...

Er overrasket og glad for at så mange vil være med i min leg og fejre min blogs fødselsdag og også at så mange har lyst til at hænge ved og læse med, det er da for vildt skønt :-)

Her har været lidt stille på bloggen de sidste dage, og det er af den simple årsag, at min familie og jeg har besluttet os for at gå bonderøven i bedene.. Han er jo en af mine sønners store idoler (og også lidt mandens, men shhh det er en hemmelighed)

Så vi er i fuld gang med at lave urtehave, så vi kan være bare lidt selvforsynende til sommer og måske have noget af det vinteren over... Det kunne jo være ret fedt og ungerne synes måske også, at det er lidt sjovere at spise grøntsagerne kan man da håbe.

Men Sune og jeg har i bedste stil forsået så alle vindueskarme hvor solen står er fyldt med kasser af denne slags....

Og resultatet kom hurtigt til sunes store glæder dette billede er taget for en uge siden, men de er blevet så store nu, at vi har måtte tage låget af....


Og som i kan se udvikler vores bede sig, til at blive rigtig fine der kommer 5 ialt så det er begrænset hvor meget vi kan have, men vi er jo heller ikke lige de store have mennesker og vi har heller ikke verdens største have. Så det er vist fint til at starte med.





Her tager farmand, simon og bertha sig lige en slapper for det er altså hårdt arbejde det havearbejde synes simon, og er meget overrasket over, at nogen virkelig synes, at det kan være så godt....
Vi har måttet vende alt jorden for håndkraft for kunne ikke få fat i en fræser uden det kostede en formue så måtte vi jo bare selv igang... 
Men tro mig jeg kan mærke at min krop den lever..... av for den da......

Så må vi se, hvornår manden min får lavet det drivhus han har lovet mig, for så udvider vi da helt klart sortimentet til sager der er bedst i drivhus... Uhh det bliver spændende


Nå men nu vil jeg ikke kede jer mere  med mit havearbejde, nu må jeg jo hellere ud og få plantet mine jordbærplanter. Og gøre klar til mine grønne sager ;-)

Ha en god og dejlig dag :-)

pssssst jeg trækker forresten vinderen af mine give away i aften :-) 


tirsdag den 17. april 2012

Give away

Så er tiden kommet for en lille give away her på bloggen.

Blandt andet for at fejre, at det i denne måned er 1 år siden, at jeg oprettede min blog, at solen skinner og, at der er kommet skønne nye læsere til.

Men her er hvad i kan vinde.....



Det er garn, som vi jo alle elsker, og det er coast, halv bomuld og halv uld og er rigtig lækkert at både strikke og hækle af.
Hvad du vil bruge det til er jo op til dig :-) Men det er det jeg har brugt til blomstertørklædet, som du kan finde opskrift på her og billedevejledning kan du finde her

For at deltage skal du da bare

smide en kommentar = 1 lod
Fast læser og kommentar = 2 lodder
Hvis du også linker til denne give away og er fast læser og smider en kommentar = 3 lodder

Jeg trækker en vinder tirsdag den 24. april :-)

Hvis du deltager som anonym så husk at skrive en mailadresse jeg kan finde dig på 

Håber du får en dejlig dag

søndag den 15. april 2012

Trin for trin vejledning til blomstertørklædet

Her kommer så den lovede billedevejledning til blomstertørklædet

Der skal bruges 1 hæklenål, jeg har brugt nål nr. 2½ 
Garn der passer til hæklenålen, jeg har valgt at bruge coast som er en blanding af uld og bomuld og løber 700 m pr. 100 g.
Lav en magisk cirkel 


Hækle 3 lm = 1 stm, hækle derefter 11 stm.

Når de 11 stm er hæklet hives i tråden og samles til en ring med en km i 3 lm som der startes med


Bryd garnet og sæt en ny farve til ved at trække den nye farve igennem den sidste maske

Hækle 1 fm i samme maske som km., 7 lm, 1 fm i samme maske som fm, spring 1 stm over og gentag indtil der ialt er 7 lm buer

slut med 1 km i første fm.

I hver lm bue hækles 1 fm 2 halvestm, 3 stm, 2 lm, 3 stm, 2 halvestm, 1 fm

Fortsæt i alle lmbuerne og slut med 1 km i første fm i lmbuen. Så er den første blomst klar

hækle en blomst mere i en anden farve og fortsæt som forklaret ovenfor indtil du når til at lave blomstens blade i lm. Nu er det tid til at hækle blomsten sammen med den anden blomst du lige har lavet. Hækle en lm

stik hæklenålen igennem det lille hul ved de 2 lm på den forrige blomst og lav en km omkring de 2 lm, lav 1 lm og gå tilbage og forsæt på den blomst du er ved at lave nu.


Sørg for at sætte blomsterne sammen så de bliver forskudt og ikke sidder lige over hinanden.

God fornøjelse

Har du nogen spørgsmål, kan du fange mig på mariom.r@net.telenor.dk


lørdag den 14. april 2012

Doven Lørdag

Stod op til det skønneste vejr meget tidligt imorges....

Og ved jeg burde være ude og nyde det vidunderlige vejr, men jeg orker det ikke. Jeg er træt og føler som om min krop er total gennemtævet....
Årsagen til dette er ikke, at jeg er syg, men dagen igår stod på hyttetur med ungerne og hele deres klasse og deres forældre. Og vi var igang fra morgen til vi først landede under dynerne ved halv 2 tiden i nat.

Men det var sørme da hyggeligt.

Vi bagte og lavede mad sammen, og ungerne legede og legede og legede så godt sammen. Ingen der blev sure på hinanden og ingen der ikke gad lege med en af de andre eller noget som helst.
En af de store årsager at vi tog sådanne en tur, var for at vores unger kunne få det lidt bedre sammen i klassen, der har været en hel masse fnidder fnadder mellem pigerne og drengene har været temmelig hårde mod hinanden.
Så det at være sammen på en helt anden måde og også at vi forældre skulle forenes og hygge os lidt sammen, det har vi ikke været så god til. 
Men i kan tro det blev der lavet om på.
Vi spillede rundbold i et par timer med ungerne, skulle erobre en fane, hvor ungerne havde arrangeret en leg, hvor forældrene var mod børnene.

Og da mørket sænket sig kom den skønneste stemning omkring bålet....

Her bliver der lyttet til gyserhistorie og det er min der sidder ved siden af drengen i stolen lige ved siden af flammen.

Her gir sønnen min et nummer på en af de andre forældres guitar, Faren spiller i et band så Simon ser meget op til ham og det var meget stort, at han fik lov til lige at låne hans guitar...

Skammer mig lidt fik ikke taget et eneste billede i løbet af dagen, men tiden var ikke til det for vi havde det simpelthen bare så skide hyggeligt, forældre imellem i køkkenet og med ungerne i en skøn leg.

Klokken lidt i syv imorges var der gang i hele flokken igen og vi fik pakket sammen, og er sikker på, at vi alle sammen tog hjem med en følelse af, at vi havde haft en rigtig god aften og dag sammen.

Min kreakrise er skam også afvægret skulle knap nok tænke ordet før denne qvinde var i telefonen og et par dage efter så mit bord sådanne ud
Og min hjerne arbejder på højtryk og er allerede igang
med det næste projekt som kommer til at se nogenlunde sådanne ud.
glæder mig til at vise jer det færdige resultat... Er selv spændt på om det bliver godt eller skidt.... det må tiden vise..

Og som i kan se så kan jeg uploade billeder igen så når jeg ikke er så doven og slatten mere, kommer billedserien vedr. tørklædet til jer og en lille giveaway bliver det også...

Vil nu stene i sofaen med min strikketøj og en god film

God lørdag til dig og dine :-)

fredag den 6. april 2012

Den er da helt gal

Tænk jer har ingen strikkeprojekt igang..... Og nej heller ingen ufoer. De ting jeg var påbegyndt og der var endt som ufoer er alle trevlet op og garnet venter på nyt projekt...

Og ved ikke måske det er en strikkeblokade for det er absolut ikke fordi jeg ikke gider strikke, kan  bare ikke lige beslutte mig hvad jeg skal gå igang med...

Kunne godt bruge mig en cardigan så tror jeg vil bladre opskrifterne igennem og finde en. Men kender i det, med at man lige har sig en forestilling inde i hovedet om hvordan den skal se ud, og den opskrift er jeg ikke stødt på endnu så ender med at jeg må til at regne igen og lave en selv... Men kunne nu være meget rart med en  opskrift at følge, men det må tiden jo vise.

Har opdaget at bloggen snart har fødselsdag og jeg har jo rundet de 50 læsere så synes da lige, at det skal fejres med en give away, har besluttet at det skal indeholde garn :-)

Så der kommer en giveaway så snart jeg kan få billeder ind på pcen igen :-)

Idag har jeg lovet drengene at der skal hygges med harry potter vi er igang med at se hele serien, og vejret er jo koldt og ruskende idag, så det bliver nok en indedag med popcorn og film :-)

Håber du får en dejlig dag

Slåskamp med symaskinen.......

Er hvad jeg har haft de sidste pardage.

Var temmelig kæphøj efter mit første forsøg på at sy en kjole, så tænkte, at det kunne jeg da sagtens igen.

Købte et nyt mønster, for skulle jo prøve noget nyt. Også et fra onion, denne gang med raglanærmer.

Får pakket mønstret ud, og tegnet det over på mønsterpapir. 
 Klippet stoffet ud også er det ellers igang......

Troede jeg for symaskinen ville pludselig ikke zigzagge ordentlig var jeg lige godt gal i skralden. Var sikker på at det var min billige symaskine fra netto der bare var noget rigtig møg.....
Men så viste det sig sørme at jeg jo havde skiftet tråden og den tråd jeg brugte denne gang var åbenbart tykkere end den jeg plejer at bruge...
Så til sidst tøffede manden til byen og shoppede nyt sytråd til mig, da han efterhånden var godt træt af at høre, hvordan jeg gik og brokkede mig.

Så langt så godt, så måtte jeg igang, men ak og ve, da jeg skulle sy ærmer og forstykker sammen opdager jeg at jeg ikke lige havde husket at jeg skulle spejlvende det ene ærme når jeg klippede det ud. Selvom manden mumlede et eller andet om, at det vist var logik for burhøns.... Ja så var det altså det ikke lige for denne høne....
Nu er jeg så nået til halskanten og den driller altså bare helt vildt. Først var den jeg havde klippet efter mønsteret for lille, så lavede jeg en anden som kom til at flane..
Så nu må vi se, hvad jeg finder på imorgen, ja det er ikke nemt at forsøge sig med at blive god til at sy..

Ved ikke om det er fordi, at jeg har været lidt for overmodig og forsøge mig med at mixe jersye stof med cowboystof.... det er cowboystoffet der er kanten.. Hmm eller også er det bare fordi, jeg ikke rigtig har prøvet at sy en kant på hals før på den rigtige måde....


Nå men har da ikke helt opgivet endnu giver den endnu et forsøg imorgen ellers må jeg lige et smut forbi min stofpucher på lørdag...

Men sikke et skønt  vejr det har været idag, drengene og jeg har været på en skøn cykletur, og jeg nød det for denne gang kunne jeg også følge med ungerne og lidt til. Kunne virkelig mærke at træningen fra kurset har hjulpet en hel masse. Skøøøøønt at kunne mærke forskel.

Håber at du har nydt denne skønne skærtorsdag.


torsdag den 5. april 2012

Opskrift på blomstertørklæde.

Så kommer her en opskrift på blomstertørklædet, troede ellers jeg kunne finde ud af at ligge den under fanen, men det kommer nok en dag, så indtil videre så får i den her.


Har også lavet en billedeserie, men kan ikke lige få overført billederne så det må vente til at butikkerne åbner og jeg kan få fingrene i et nyt kabel.

Håber du får glæde af opskriften og når du bruger den vil det glæde mig, at du henviser her til :-)


Blomstertørklæde.

Garn i forskellige farver (jeg har brugt coast)
Hæklenål 2½ eller hvad der passer til garnet.


Lav en magisk løkke og hækle 3 lm.
Hækle 11 stm stram løkken og slut omgangen med en km i 3 lm.

Skift til ny farve med en km i den kædemaske der sluttede omgangen.

1 fm i samme maske. 7 lm, 1fm i samme maske som første fm. Spring over 1 stm. *1fm, 7 lm, 1fm i samme maske, spring 1 stm over* gentag ** til der i alt er 6 lm buer. Slut omgangen med en km i første fm.

I lmbuen hækles således:

1 fm, 2 halvestm, 3 stm, 2 lm, 3 stm, 2 halvestm, 1 fm. Forsæt omgangen rundt i alle lmbuerne.

Efterhånden som blomsterne laves hækles de samme i sidste omgang således
Når der er hæklet 1fm, 2 halvestm, 3 stm, 1 lm, hækles der 1 km i den tidligere blomst hvor der er 2 lm. 1 lm og derefter 3stm, 2 halvestm, 1 fm.

Det kan laves så langt og bredt det ønskes, eller det kan hækles som jeg har hæklet mit.






God fornøjelse.

Opskrift designet af Marion


onsdag den 4. april 2012

Et væld af blomster

Og det er jo ikke i haven. Synes at foråret lige kom snusende forbi også er det helt forsvundet igen.

Men jeg trænger til forår, og når vejret ikke vil føje mig, ja hvorfor så ikke selv skabe det tænker jeg.

Så derfor dette skønne tørklæde 

 

Det startede med, at jeg havde en masse små reste nøgler liggende fra pastella og at mit ynglingstørklæde var blevet glemt til en fødselsdag og efter en god uge blev dette færdigt.


 Du får også lige et billede af det i dens fulde længde

Dette er helt klart nu mit ynglingstørklæde, og om ikke så længe så smider jeg lige opskriften ud til fri afbenyttelse :-)

Vil lige anbefale, at der hæftes ender undervejs så bliver det ikke så uoverskueligt. Jeg lavede et stykke af gangen og hæklede blomsterne sammen undervejs, og de ender jeg kunne hæfte ved at hækle dem med ind gjorde jeg også, så er der faktisk kun 1 ende pr. blomst der skal hæftes og det er jo ikke så galt.

Men du må lige holde øje, så kommer der en opskrift, jeg har brugt coast og hæklenål nr. 2½, du kan jo bruge det garn som du synes.

God påske til alle, her skal den nydes med familiehygge, skønne kreative gøremål imens vi går og ønsker noget mere af det skønne forårsvejr.


søndag den 1. april 2012

Så fik jeg syet disse puder som var en del af en gave til den store af mine stedsønner igår.

Han blev 24 år, og jeg havde lovet at holde fødselsdagen hos os. Vi bliver nemlig 20 når vi bare er samlet lige den nærmeste familie, og ham og hans kæreste bor i en 2 værelses så det er ikke nemt at få plads til alle.

Så dagen igår gik med at forberede en masse mad, vi fik tunmusse til forret, indbagt svinemørbrad, flæskested, flødekartofler og salat til hovedret. Og min mors hjemmelavede daimis til dessert.
Det var en rigtig hyggelig dag, og han var så glad, så det er jo glæden i sig selv at holde sådanne en omgang for ham, når han er så taknemmelig for at man gider.

Den lille uglepude er inspireret af denne her
Kiggede godt på billedet og prøvede så at tegne den efter, har droppet vingerne da jeg var lidt i tidsnød, men synes nu, at den blev sød alligevel. Knapperne der er som øjne ligner lidt at den er lidt småskæv, men det gør bare, at den bliver lidt skønnere. Den er fyldt ud med krøyerkugler, som jeg har en del liggende af, efter nogle af drengenes sækkestole, som jeg har tømt ud, når de ikke kunne bruges mere (læs ungerne havde fået hul på dem, og havde hygget sig gevaldigt med at lave snevejr på deres værelse).
De andre puder der er indeni betrækket købte jeg i jysk istedet for at købe de små monteringspuder som ikke er så behagelige at ligge og flyde med, fandt jeg hovedpuder i jysk der var sat ned til kun 33 kr. Dem må jeg ned og have nogle flere af for de er godt nok lækre.

Prøver lige om jeg kan ligge et link ind til en video jeg har optaget af min søn simon der spillede for hele sin skole sammen med sin matematiklærer i fredags uhh der var altså nok lige en lille tåre der pressede sig på, selvom jeg ellers havde lovet  mig selv, at jeg ikke ville sidde og småtude men det var ikke nemt at lade være. Bliver sgu så stolt af mine unger når de gør sådanne noget.
Æv kan ikke få videoen ind så det må vente til en anden god dag når jeg lige har fået lidt ekspert hjælp :-)


Nu vil jeg sidde og nyde søndagen i total afslapning for føler mig godt brugt efter dagen igår.