onsdag den 17. oktober 2012

Finito....


Så blev min dalegarn cardigan færdig :-)


Den er dog ikke vasket og dampet endnu, men det må blive imorgen.

Er rigtig tilfreds med resultatet og glæder mig til at tage den i brug.

Fakta;

Skøn cardigan opskriften er fra dette hæfte den skulle have været strikket i dalegarns alpacca dobbelt garn, men valgte at strikke den i lerken også fra dalegarn som i enkelttråd, fik samme strikkefasthed som dobbelt alpakka.

Lerke garnet giver et utrolig lækkert resultat, den er ikke for tung og er dejlig blød og lækker.
Garnet er nu ikke det bedste at strikke i, da det har en tendens til at dele sig, og hvis der skal trævles op, så bliver det hurtigt slidt at strikke med.
Men det færdige resultat er vildt lækkert.

Jeg har brugt 750 g til denne cardigang. Garnet var fra lageret, så skønt at der er blevet reduceret lidt i det :-)

Opskriften var ikke en der var lige at gå til, der var temmelig mange steder, hvor man lige skulle overveje det nogle gange, og synes især lommerne var lidt svære, at greje, for at de bliver pæne.

Hit/shit..

Den bliver helt sikkert et hit, som kan friske lidt op på vintergarderoben, og lune mig på de kolde dage.

Overvejer lige nu, om jeg skulle strikke den i alpaccaen bare i enkelt garn, der er også opskrift til den i bladet, men tænker, at jeg måske ville gøre snoningen en smule bredere på den opskrift også undlade den plissekant der er yderst...

I skal nok få et billede når den er vasket og klar sammen med en kjole jeg har lavet der matcher til :-)

Håber du har haft en skøn dag, her har solen skinnet, vinden har været skide kold, og jeg har haft besøgt af en skøn strikkeveninde så der er rigtig blevet hygget og sladret det meste af dagen.

15 kommentarer:

 1. Skøn model, den har et fint og femint snit. Det er altid rart, når man kan få noget lækkert ud af sit garnlager. Jeg øver mig også i øjeblikket på at reducere lageret frem for at øge det, det er bare lettere sagt end gjort.

  SvarSlet
  Svar
  1. ja har også en vild trang til at købe nyt men pengene er små og garnlageret er bare kæmpe stort ved godt det er et luksusproblem, men man kan også blive lidt træt af at strikke i det samme garn, men nu har en veninde og jeg gået det igennem og fundet på gode ideer til at strikke af tingene så nu er det jo bare igang :-)

   Slet
 2. Superfin Cardigan fra Dale. Den er du sluppet rigtig godt fra - Dale har laver nogle rigtig fine ting, syntes jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. ja dale har rigtig mange fede anderledes opskrifter at strikke, men synes dog, at noget af deres garn er temmelig dyrt...

   Slet
 3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 4. Super flot og farverig cardigan
  Glæder mig til at se den på :)
  Knus og go onsdag

  SvarSlet
  Svar
  1. mange tak, ja trænger til lidt farver her til vinter...

   Slet
 5. smuk!
  super frisk farve. Det bliver spændende at se den med kjolen.

  SvarSlet
  Svar
  1. ja det glæder jeg mig også til, skal bare lige tage mig sammen til at strikke kanter på ærmerne og sy den sammen så er den klar.

   Slet
 6. Den er fantastisk flot :-) Og farven er skøn , jeg har kigget på cardiganen længe , men syntes den var for dyr i alpaka garnet , men nu er det jo til at have med at gøre i Lerke . Så super at du lige fandt ud af det :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. ja synes også, at den er sindsyg dyr den alpacca, den er rigtig lækker ingen tvivl om det, men man bliver jo bankerot hvis man skal købe den til den trøje har regnet ud, den ville komme til at koste næsten 900 kr. at strikke i alpaccaen det er jo vildt...
   er glad for at jeg kunne inspirere en anden ;-)

   Slet
 7. Hej Marion
  Flot sag du der har lavet.
  Tak for din mail.

  SvarSlet