lørdag den 13. oktober 2012

Home alone 1 :-)

Min dag er bare startet i fuldt firspring... Ved sørme da ikke lige hvad, der skete for mig, er ellers ikke lige den mest aktive type om morgenen, har brug for lidt ro og fred til lige at tulle lidt omkring og vågne langsomt, men idag, fik jeg da noget fra hånden fra starten af.

Inden jeg igår aftes gik i seng, ved midnatstid, smed jeg lige en bolle dej sammen, med 15 g gær, ½ l vand 600 g mel og lidt salt, æltede den i min røremaskine og stillede den så koldt for natten og lod den stå og hæve der til jeg stod op.

Så var det nemlig rigtig nemt at overraske drengene med friskbagte boller til morgenmad... For da jeg stod op tændte jeg ovnen og mens den varmede op formede jeg bollerne, og lod dem stå lidt og hæve mens jeg fik tændt op i fyret, sat en maskine over med tøj, og så er det bare i ovnen på 200 g i ca 20 min. Jeg erstattede noget af hvedemelen med noget sigtemel, så de blev sådanne lidt ciabatta agtige..

Og drengene sagde, ej hvor er du bare sej mor, at du lige bager boller fra morgenstunden, så kan man jo kun blive glad....
Og som sune sagde, også endda rigtige boller :-) ja de boller jeg plejer at bage plejer nemlig at være grovboller med masser af fibre, kerne eller gulerødder, og det er jo ikke helt det samme synes drengene.

Men synes at deres første dag i ferien skulle fejres, for det bliver ikke så meget jeg får dem at se i deres ferie. Deres mormor og morfar ville nemlig gerne have dem på ferie i nogle dage, og det skal de da have lov til.
Drengene er nu hentet og jeg har brugt eftermiddagen på at få ryddet op i  mit kreaværelse det var sørme da også tiltrængt der var bare rod allevegne... Egentlig kunne jeg godt tænke mig en del mere orden derinde end der er nu, men det kræver at jeg får brugt en masse garn og stof, og det må jo lige ske lidt af gangen.

Men faldt over en kjole jeg for længe siden var startet med at sy, manglede faktisk kun at sy kanterne på og så lægge den på..
Fik en trang til at gøre et eller andet vildt ved den, for den er jo lidt almindelig kedelig, men tænkte nogle dage er det jo også rart at være kedelig... Måske...Eller måske skulle jeg pimpe den lidt, måske med nogle hæklede kanter.... eller en hæklet lomme i en eller anden pangfarve.. eller måske skulle jeg bare lade den være... 
hmm jeg ved det ikke endnu, hvad synes du.... Den er syet i sort jersey og var sørme også i tvivl om den er blevet lidt for lang... meeen tror at den bliver den længde den er nu (mest også fordi jeg ikke gider sy kanten om )

Vejret er godt nok smukt idag, dog temmelig blæsende, men bertha og jeg har været ude og fået gået vores sædvanlige tur... Faktisk lidt længe siden vi har taget den lange, vi må se hvad vejret siger imorgen, for hvis det regner så er den lige lang nok... Hader at gå og være våd og kold...

Frisør Update må der vel også hellere til.
Er faktisk ret godt tilfreds, selvom saksen igen blev svinget lidt temmelig rigeligt, og der af længden er røget godt 5 cm.... Altså utroligt at der skal kappes så meget af, men hvad det ser nu meget godt ud, og håret gror jo ud igen...

Om du må se billede, ja da men må vente til manden kommer hjem for har synes ikke lige, at de jeg forsøger selv at tage bliver gode...

Strikkeupdate er der også lidt af er igang med ærme nr. 2 til min dalegarncardigan, og kan nu snart se en ende på de ærmestrikkerier, som jo ikke lige er mit farvoritstrik, men ihh hvor jeg glæder mig til den bliver færdig..

Så nu vil jeg nyde freden lidt og gribe mine strikkepinde og lade dem skynde sig at strikke ærmet færdigt for så er jeg nemlige snart færdig..

Ha en skøn og dejlig solrig lørdag :-)


2 kommentarer:

  1. Her hjemme foretrækker drengen også fødselsdagsboller, som de kalder dem, for det er også uden alt det mærkelige som moren kan finde på a komme i. Jeg kunne godt se en hæklet lomme i en pang farve på din sorte kjole, måske i den skønne pinke farve som du strikker trøje af, så var det jo oplagt at sætte det sammen som et sæt, men kan stadig bruges hver for sig.Håber du nyder dine børnefrie dage.

    SvarSlet
  2. Din kedelig kjole ser fin ud :-) Personligt klæder jeg meget varieret - nogle dage vil jeg have masser af farver og andre dage vil jeg bare være sort - og en sort kjole kan altid pimpes op med tørklæder og smykker ik`? Samtidig en god ide som Gitte k skriver med en pang farvet lomme :-)
    Vejret har ikke været fint her i Brønshøj - masser af regn :-(
    Dejligt at børnene skal på ferie hos bedste forældrene og forkæles :-) God fornøjelse med oprydningen i krea værelset ( nu har du tid til det )

    SvarSlet