søndag den 28. oktober 2012

søndagshygge

Vejret har her på det sydlige sjælland vist sig fra sin fineste side. Solen har skinnet og ingen vind. Godt nok har luften vejret frostkold, men det var det smukkeste vejr.
Det benyttede sune og farmand til at komme ud og kigge til skrubbegarnet, og de kom da hjem med en udemærket fangst.

En kæmpe gedde havde også besøgt deres garn, og sune er meget stolt af fangsten. Så aftensmaden bestod idag af fiskefileter lavet af sune og farmand.

Jeg er jo en af dem der elsker at lave lister, og prøver lige for tiden for at min dag ikke skal gå op i bare hyggeting, så jeg også når lidt af de daglige gøremål, der skal gøres herhjemme. Så jeg har lavet to do lister. Og tænk jer, har nået næsten dem alle for idag, og for imorgen også :-) Elsker fornemmelse af at kunne krydse et punkt af for hver ting jeg har lavet, så ved jeg ligesom, at jeg har fået lavet noget :-)
Dog står der stadig disse 3 kurve tøj og griner af mig, men tænker at dem kan jeg lave imorgen istedet for at støvsuge tørre støv af og ordne badeværelser, for det nåede jeg nemlig idag :-) 


Får også strikket et par pinde på trøjen indimellem, men lad mig sige, det er ikke strik der kræver den store koncentration, jeg strikker bare rundt og rundt.... og er egentlig lidt i tvivl om hvordan resultatet bliver.
Håber det bliver godt for mangler altså sådanne en lækker hyggetrøje :-)


Har forsøgt mig med at lave madplan synes jeg handler for tit, og at vi har for meget spild. Er ellers ikke typen der bryder sig om at tingene er for planlagt. Så istedet for at sætte dag på, har jeg istedet valgt 7 forskellige aftensmad menuer, som jeg så kan handle ind til imorgen også kan jeg jo så vælge ud fra det.
Det er ihvertfald et forsøg værd.

Imorgen har jeg bestemt, at vi skal prøve at lave ossobuco, ungerne har længe spurgt om vi ikke skulle prøve dem, det er noget kød vi har fået af min svigerfar, som har køer han slagter engang om året.
Har googlet lidt og fundet lidt forskellige opskrifter, men hold da op en forskel der er på stegetiden, nogle steder står der 7 timer andre 1½ time og 3 timer, der er meget at vælge imellem...
Har du prøvet at lave osso buco og hvor længe lader du dem stå og simre?

Håber du har haft en skøn og dejlig weekend :-)

6 kommentarer:

 1. Det er en god ide med to-do lister, jeg er også slem til at lave dem og nyder ligesom du at kunne krydse af efterhånden. Det giver en følelse af god samvittighed.
  Jeg laver altså også madplaner fordi det er for dyrt at lade være og stå hver eftermiddag i butikken og impuls indkøbe aftensmaden.
  Jeg synes jeg mangler nogle gode, sunde og billige hverdagsretter som ikke er for krævende at lave. Måske skulle vi prøve at bytte hverdagsretter i blogland, så man kunne få lidt ny inspiration.

  SvarSlet
 2. Ikke dårligt med sådan et par lystfiskere i huset :o)
  hilsen Mona

  SvarSlet
 3. Jeg har også to-do lister så jeg kan overleve rent smerte og energi mæssigt.
  Madplanen er faktisk en månedsplan her, for jeg skriver ned hver eneste dag hvad jeg har lavet og går så tilbage om aftenen for at finde ud af næste dags menu. Så er inspirationen klaret for menuen er efter hvad der er hjemme i huset.
  Jeg skriver også ned, hvis vi har været ude og spise, for det tæller også som en menu, samt en reminder til hvor pengene forsvinder hen..

  God arbejdslyst med at lægge tøj sammen idag. Her blæser en frisk pelikan fra syd-øst tror jeg, så det må være dig som blæser lidt.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 4. Hej Marion
  Osso buco fik vi i lørdags :) ... Jeg svitser dem blot og lægger dem i et ildfast fad ... Laver "fyld" og hælder over ... Og så i ovnen på 170grader i 2-3 timer ( med stanniol over ) vi får altid kartoffelmos til :)
  Lækkert med fisk ... Mine drengene fisker også men nåede det ikke i denne weekend ....
  Glæder mig til at se din hyggestrik
  Knus og go måske listefri mandag
  Ps. Den med madplanen har vi brugt de sidste 10 år ... Det er super godt ... Jeg bruger ca 1 time om ugen på at handle ind til hele ugen .... ( vi har købt et extra køleskab så der er plads til det hele )
  På den måde er jeg sikker på det er billigere end at handle hver dag ... Og så går der lidt sport i at få tømt ud hver uge :)

  SvarSlet
 5. Elsker lister, elsker ikke mindst at strege ting over på en liste, lister gør bare MIT liv lettere.

  SvarSlet
 6. Jeg laver også madplan for en uge af gangen det er bare bedre (syntes det er svært at finde på fra dag til dag og så først skal handle)

  Er du da helt vild så stor den fisk er Han kan da fortælle om en stor fangst (og det er ikke en fiskerhistorie- de er jo til at overdrive)

  SvarSlet