tirsdag den 23. oktober 2012

lige så mit hjerte næsten brister

Ja er så gal, trist og ked af det, at jeg kunne tude.

Ved 11 tiden ringede en af mine drenge, helt vildt ked af det, han var faldet og havde slået sig, og så var der nogle af de sædvanlige drenge, der havde gjort nar af ham og drillet ham, trådt på ham og sparket ham mens han havde ligget ned.
Han sad helt mutters alene og var så trist. Mor vil du ikke godt komme og hente mig...

Og klart mit beskyttergen for mine unger gik jo helt i top ringede straks til skoleinspektøren, da det ville tage mig et lille kvarter at nå frem, så nogen kunne tage sig af ham indtil jeg kom.

Jeg var så vred, at jeg intet kunne sige, for så havde jeg vrælet lige op i skoleinspektørens ansigt, jeg vræler når jeg bliver sur og gal.
Jeg er så træt af, at det skal være sådanne, for det er absolut ikke første gang, at noget i den retning sker, og de går jo på privatskole, så synes bare, at nu må nok være nok. Så jeg greb ungen og hans ting, også tog vi hjem.

Og da vi kommer ud i bilen kigger han på mig og siger, mor jeg har tænkt over det meget må jeg ikke nok skifte skole... Uhhh altså et barn på 10 år, skal da ikke have sådanne tanker, og det er absolut ikke første gang, at en af drengene spørger om de ikke må skifte skole af en eller anden årsag med kammerater.
Er meget i tvivl, for synes ikke, at de fungere særlig godt socialt på den skole, de er 16 i klassen og går i samme klasse, måske de har brug for hver deres klasse, måske de kunne få flere kammerater hvis de skifter skole, men måske er det også bare noget lort...

Det er ihvertfald en meget svær beslutning kan jeg godt hilse og sige, de går jo på en lille skole og ville så skulle skifte til den lokale folkeskole, som er rimelig stor. Der er mange for og imod, og når jeg laver en liste, så er der faktisk flest fordele ved at de flytter, men alligevel kan de klare det eller bliver det for hårdt..
Puha det er altså virkelig noget af et dilemma, og følelsmæssigt er jeg bare helt ude af den idag, efter alt det skete, kender du det, når man bare allermest har lyst til at sætte sig ned og tude.... Men det hjælper jo ingensteder og ungerne bliver da også bare helt ud af den hvis jeg sætter mig til den slags pjat.

Nå men nu fik jeg da lige lidt luft, og det havde jeg så sandelig brug for.

Tænker har du et godt råd til at tage sådanne en stor beslutning????


10 kommentarer:

 1. hej Marion
  Det er min erfaring, at en større skole kan være en gevinst socialt - fordi der er flere kammerater at vælge imellem. Det er nemmere at finde en gruppe, man kan passe ind i.
  Og hvis ikke det fungerer socialt, og det er noget der ofte sker - så ville jeg da forhøre mig på folkeskolen.
  hilsen Mona

  SvarSlet
 2. Øv, hvor er det bare træls når ens børn ikke trives. Mine børn har også gået på friskole og det var vi rigtig glade for. Den yngste er ordblind og på et tidspunkt måtte vi beslutte at flytte ham da skolen ikke kunne levere en tilfredsstillende undervisning. Hvis og når ;-) du flytter ham. Så lad det være din beslutning. Så han ikke skal bære det på hans skuldre, hvis det ikke går ( men det gør det ) en stor skole betyder også flere elever, lærer ressourcer. Jeg har også altid selv fortrukket små skoler, men ved også at lille skole bestemt ikke er = god skole. Hvis din anden søn trives på skolen syntes jeg han skal blive. Det var bare mine tanker omkring dit indlæg.

  Du ved selv havd der er bedst for dine egne børn. Håber i får vendt den trælse formiddag til en hyggelig eftermiddag.

  Kh

  Ulla

  SvarSlet
 3. Kender det godt, det kan gøre så frygtelig ondt i maven. Vi gik på et tidspunkt og overvejede om vi skulle flytte vores ældste søn til en mindre privatskole, dog af andre grunde. Vi valgte at blive i folkeskolen og har ikke fortrudt, han har massere af kammerater, og så har vi på vores skole en AKT lærer som bare er helt fantastisk og som har hjulpet vores søn, så han er blevet meget bedre til at takle de udfordringer som han sloges med. Hvis i virkelig overvejer det, så syntes jeg at I skal tage ned på den lokale folkeskole, snakke med skolelederen, høre lidt om årgangen, forklar hvilket barn jeres søn er, så har de også mulighed for at placere ham i den "rigtige" klasse.
  Kh

  Gitte

  SvarSlet
 4. Når din dreng selv spørger, om han ikke må skifte skole, så er det vel et "nødråb" fra hans side, - det ville jeg ikke sidde overhørig. HVIS det var et af mine børn, så ville jeg finde en ny skole med det samme. Og dine børn kan jo godt trives på to forskellige skoler. Men uha Marion jeg føler med dig og din søn. Håber I finder ud af noget godt hurtigt.

  SvarSlet
 5. Hej Marion
  Suuuk .... hold da op...
  Jeg ville som de andre heller ikke sidde overhørig ...ville tage en snak med folkeskolen ...
  og med privatskolelederen...
  ingen skal behandles som han ....
  håber i finder en god løsning ...ved godt det er en vildt svær beslutning -sender en masse tanker og kram♥

  SvarSlet
 6. Kan godt forstå dig og uha hvor er det svært

  Jeg ville nok også tage en snak med skolen -

  Når han beder om at skifte skole er det fordi han ikke orker mere i den skole han går i

  Jeg tror jeg ville lade ham prøve en ny skole.

  stort trøste kram til jer

  SvarSlet
 7. Kære Marion,
  Jeg ville også tage en snak med skolelederen, både på den private og folkeskolen. Tale med klasselæreren osv. Men uanset hvad i vælger, er det et voksent valg der skal tages, for det ikke noget en 10 årig skal forfølges af, hvis der er problemer med valget en dag eller to.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 8. Kære Marion

  Det er en forfærdelig situation at befinde sig i - jeg har skrevet en privat besked til dig på Facebook
  kh
  daisy

  SvarSlet
 9. har valgt at svare jer alle i en besked tusinde tak for alle jeres tilbagemeldinger de bliver alle taget i betragtning.
  Og selvfølgelig skal det ikke være drengenes beslutning, de ved ikke engang at vi snakker om det endnu ikke før vi endeligt har besluttet os. Skal snakke med skolelederen på folkeskolen imorgen vil ihvertfald prøve at få fat i hende og så vil jeg også kontakte klasselæreren som de har nu, så må vi se hvad vi finder ud af. Er stadig utrolig splittet imellem hvad vi skal men mon ikke det hele pludselig lysner

  SvarSlet
 10. Min erfaring er at skoleskift kan være ganske nyttigt.

  Rasmus rykkede den anden vej. Folkeskole til 5 klasse. Så lille friskole og stor friskole i 9. Klasse.

  Nu går han i 10 på kæmpe sted med både htx, teknisk skole og alt mulig andet.

  Alle valg har været gode og hvert skift har styrket ham.

  Så held og lykke med beslutningen :0)

  SvarSlet